veganske romkugler
Opskrifter,  Sødt

Veganske romkugler

Åh, mine elskede veganske romkugler!

Jeg har i størstedelen af mit liv spist min del af romkugler… og det er ikke bare noget, jeg skriver for at skrive det. Mig og romkugler har fulgt hinanden fra, jeg var helt lille til i dag – og jeg regner med til langt, langt ind i fremtiden.

Vi havde en periode, hvor vi ikke rigtig sås, eller… jeg så romkuglen ligge i bagerens vindue, men jeg lod mig ikke friste og gik forbi med tænderne løbende i vand. Romkuglen var jo ikke vegansk! Ak, at blive affærdiget på grund af det 😉

Det var triste tider. Især fordi jeg på et tidspunkt spiste en romkugle hver søndag.

Jeg har vel efterhånden skrevet et par gange om, hvor kageglad jeg er? I hvert fald ved du det nu: jeg er kageglad; jeg er kage-afhængig; jeg er kage-fanatiker.

Tilbage til fortællingen. Jeg havde som sagt en periode, hvor jeg ikke spiste romkugler. Men fordi jeg elsker kager, så ville jeg ikke finde mig i det: jeg ville have mine romkugler!

Da jeg fandt ud af, hvor lette de var at lave, var jeg i himlen. Det kræver selvfølgelig lidt arbejde, hvis man ikke lige har 400 gram kagerester liggende (hvilket jeg sjældent har) – men det er et arbejde, som vil blive rigeligt belønnet!

Jeg elskede bagerens romkugler, da jeg spiste den. Men de her romkugler slår dem helt ud af galaksen.

Romkuglerne er snaskede; de smager af chokolade; og de er fyldt med marcipan! Mums 🙂

OBS Hvis du allerede har kagerester liggende, så brug dem! Ellers lav en kage og lad den køle helt af – her er en oversigt over søde sager, som er at finde på hjemmesiden. Så er det bare om at vælge en kage.

veganske romkugler


Veganske Romkugler, 10 stk

400 g kagerester

100 g marcipan – kold, groft revet

2 spsk hindbærmarmelade eller solbærmarmelade

50 g mørk chokolade – smeltet

2 spsk kakao

Romessens – efter smag

Kokosmel – til at vende romkuglerne i


Smuldr kagen mellem fingrene i en medium-stor skål
. Det gør det lettere at piske.

 Pisk kage-smuldret sammen med resten af ingredienserne. Smag til med rom essensen – der er stor forskel på de forskellige mærker!

Pisk indtil det bliver til en jævn, sammenhængende “dej”. Det skal føles let klistret, være nemt at forme og have nemt ved at holde formen. Dejen vil blive ret bastant, når det hele er blevet pisket sammen.


Lad “dejen” stå på køl i 1 time
. Nu kan du gå i gang med at forme romkuglerne!

Du skal bruge lidt over 1 spsk “dej” til hver romkugle: form til kugler.

Vend kuglerne i en tallerken med kokosmel/kakao/krymmel/hvad du har lyst til.

Så er de bedste romkugler i galaksen klar til at blive spist 🙂


Pssst…
Hvis du ikke har en el-pisker (eller en som er god nok), så kan du bruge en foodprocessor med dejkrog. Hvis du heller ikke har en foodprocessor, så kan romkuglerne sagtens laves med håndkraft. Sørg blot for at smuldre kageresterne til så små stykker som muligt og brug en stærk ske til at røre det hele sammen med.

veganske romkugler

   Send article as PDF   

2 kommentarer

  • Ditte

   Hej Marco!
   Jeg har lige kigget opskriften igennem, og det med chokoladen stod lidt “skjult” i fremgangsmåden.
   Men nu har jeg rettet til og (forhåbentligt!) gjort opskriften mere overskuelig 🙂
   Ellers så skal chokoladen bare i, når kageresterne er smuldret.
   Rigtig god fornøjelse!
   Hilsen Ditte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.