
Forårs Buddha Bowl
Det er efterhånden blevet ret sikkert, at der regelmæssigt dukker en ny Buddha Bowl op her på bloggen. Men hvad kan jeg sige? Buddha Bowls er så lækre, nemme og hurtige at lave – selvfølgelig alt efter hvor meget man vil med sin madlavning, og hvad man orker.
Jeg tænkte også, at det var på tide med bare én sundere opskrift – især ovenpå alle de søde sager, jeg på det sidste har lagt op. Men hvad kan jeg sige? Jeg elsker kager 😉
Men jeg elsker altså også sund mad, selv om det måske ikke altid er så tydeligt.
Så her er min opskrift på en forårs Buddha Bowl, som er frisk, nem og hurtig at lave!
Forårs Buddha Bowl, 4 stk
4 dl grov bulgur
5 dl vand
2 spsk olivenolie
2 chili – finthakket
4-5 fed hvidløg – finthakket
4 mellemstore gulerødder – små tern
500 g broccoli – små buketter
250 g asparges – skåret ud så de er 2-3 cm lange
saft fra 1 citron
5 grøntsagsboller (IKEA)/falafler pr. person
1 agurk – små tern
1 stor håndfuld persille – finthakket
Bag grøntsagsbollerne/falaflerne i ovnen efter anvisning.
Hvis der ikke er anvisning for bagetid i ovnen, så plejer jeg at bage både grøntsagsboller og falafler ved 200 grader i omkring 20-25 minutter.
Steg chili i 1 spsk olivenolie ved medium varme. Når de begynder at dufte, tilføjes bulguren. Steg indtil bulguren begynder at dufte nøddeagtig, tilføj lidt under ½ tsk groft salt – rør rundt. Tilføj vandet og giv det et opkog, sluk for varmen og lad bulguren stå under låg.
Steg hvidløg, gulerødder og broccoli i den anden spsk olivenolie. Steg indtil broccolien begynder at få en frisk grøn farve. Smag til med salt, peber og saften fra omkring ½ citron.
Kom det op i en skål.
Steg derefter aspargesene på samme pande, tilføj saften fra den anden halvdel af citronen. Smag til med salt og peber. Steg indtil asparegsene bliver møre, men har bid.
Kom aspargesene op i skålen med de andre grøntsager.
Så er det tid til at smække den forårsagtige buddha bowl sammen.
Kom en god portion bulgur i bunden af skålen.
Fordel grøntsagerne i den ene side. Fordel agurker og grøntsagsboller/falafler på hver side af grøntsagerne. Drys persille over.
Pssst… Du kan også lave dine egne falafler. I stedet for at presse falafel-massen i en tærteform, former du den til falafler. Enten kan du bage dem i ovnen ved 200 i omkring 20-25 minutter (husk at pensle dem med olie), eller du kan dybstege dem i solsikkeolie.

