Drikkelse,  Højtider,  Opskrifter

Vegansk Jul: Varm chokolade m. pebermyntestang

Det er blevet jul på bloggen!

Jeg har valgt at starte den magiske måned i året med en opskrift, der er passende til det sene efterår, julen og vinteren. Det er selvfølgelig den varme chokolade, der er så god for sjælen.

Men det er ikke den mest traditionelle varme chokolade, for jeg har puttet både kanelstænger og pebermyntestænger i for at komme så meget jul i en kop som overhovedet muligt. Jeg kan lige så godt skrive det med det samme: det her er en episk kop varm chokolade, der får dig til at se julens og vinterens magi!

Den varme chokolade er ikke lige så tyk som min anden opskrift her på bloggen. Den her er lidt mere drikkevenlig, og den minder mere om dem, som du køber på en god café/kaffeshop – dog meget, meget, meget bedre!

Så velkommen til en masse julelækkerier og julehygge her på bloggen 🙂


Lige et par OBS’er til selve opskriften.

Du kan købe veganske pebermyntestænger/bismarck stokke i Søstrene Grene – både store og små. Ellers så er min juleplan for bloggen faktisk, at jeg vil lave en opskrift på netop bismarck stokke… men indtil den opskrift kommer op, så ved du, hvor du kan købe dem 🙂

Jeg bruger næsten altid chokolade på omkring 50-60% til søde opskrifter – men du kan selvfølgelig bruge en chokolade med højere procent. Jeg vil dog anbefale, at du ikke går højere end 70-75%, for det giver efter min mening ikke et godt/bedre resultat med højere procent end det.

Mængden af sojapiskefløde giver ca. 1½ spiseske flødeskum pr. kop – hvis du gerne vil have endnu mere flødeskum, så pisk 2-2½ dl. Jeg bruger Alpro’s piskebare.


Varm chokolade m. pebermyntestang, 4 personer

1.2 liter plantemælk (jeg brugte neutral soja)

90 g mørk chokolade

2 tsk vaniljesukker

1/4 tsk salt

4 spsk sukker

2 kanelstænger á 6 cm

Topping

1½ dl sojapiskefløde

5-6 pebermyntestænger/bismarck stokke


Kom plantemælk, chokolade, vaniljesukker, salt og sukker i en 1½ liters gryde
. Lad det stå og simre indtil sukkeret er opløst og kom derefter kanelstængerne i. Husk at piske det godt igennem en gang imellem. Smag til.

Lad det simre videre i 5 minutter og sluk for varmen.


Lav flødeskum imens chokoladen står og køler lidt af
. Pisk sojapiskefløden til flødeskum og stil til side.

Du skal bruge en pebermyntestang pr. kop. Alt efter hvor meget pebermyntestang-pulver du vil have, skal du knus 1-2 pebermyntestænger i indpakningen med en kagerulle til det bliver “pulveriseret” med lidt store stykker.


Lav en episk kop varm chokolade
: Fordel den varme chokolade i 4 kopper. Kom 1-1½ spsk flødeskum ovenpå, drys med pebermyntestang-pulveret og kom en pebermyntestang i pr. kop

Så er du klar til at nyde julens og vinterens magi.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.