
Vegansk for Alle: 1 års Fødselsdag + Fødselsdagslagkage!
Det er 1 år siden, at jeg startede Vegansk for Alle!
Og i lørdags var det præcist 1 år siden, at jeg udgav det første indlæg, som handler om, hvad man skal være opmærksom på, når man går i gang med at ændre sin livsstil. Klik her, så kan du læse det, hvis du har lyst 🙂
Hold da op, det her år er gået super-hurtigt. Nogle gange har jeg været god til at lægge nyt op på bloggen, og andre gange har der været temmelig stillestående. Ja, jeg har en indre evig kamp om, hvor meget jeg gerne vil lægge op i løbet af ugen, og hvor meget jeg egentlig har tid til/får gjort.
Året er gået hurtigt – og så alligevel ikke. Det første halve år handlede både om min bachelor og min første kogebog. Så der var tryk på, lidt for meget stress og dejlig meget mad. Så blev jeg færdig med min bachelor, og jeg besluttede mig for kort tid efter at gå i gang med min nyeste kogebog: Vegansk til højtider og fest, som udkommer faktisk d.5 oktober!
Men det bedste? I weekenden blev jeg moster!! Så blev der endnu mere at fejre 🙂
Nok om det, for Vegansk for alles fødselsdag skal fejres, og det er med efterårslagkagen fra min nye bog 😉
Det er en rigtig dekadent lagkage, der mætter en masse mennesker, og den smager af efterår. Mmmmm…
Efterårslagkage m. græskarbunde, kokosfrosting & kandiserede appelsiner, 12-16 personer
Det her er en rigtig dekadent lagkage med både ristede hasselnødder og kandiserde appelsiner! Det er nok den lagkage, der kræver mest arbejde (i bogen), men den er helt klart det værd. De kandiserede appelsiner dyppet i chokolade er både knasende og chewy på samme tid, og de er et skønt kompliment til den søde kokosfrosting og de sprøde hasselnødder.
Husk at sætte kokosmælken på køl natten over, inden du går i gang med kagen.
2 kager
1 hokkaido græskar – skrællet, indmad fjernet, ca. 500 g græskarkød
6 dl mandelmælk
6 tsk æblecidereddike
600 g brun farin
3 tsk salt
6 tsk vaniljesukker
900 g hvedemel
8 tsk bagepulver
6 tsk natron
Kandiserede appelsiner
1½ øko appelsin – ½ cm tykke skiver
200 g sukker
3 1/4 dl vand
50 g mørk chokolade – smeltet
Luftig chokoladecreme
2½ dl mandelmælk
200 g mørk chokolade
1 dl sojapiskefløde
Kokosfrosting
4 dåser kokosmælk
12-16 spsk flormelis (efter smag)
200 g afskallede hasselnødder – ristet, finthakket
Dagen før
Start med at lave de kandiserede appelsiner, da de skal stå natten over.
Kog sukker og vand op i en stor pande. Rør indtil sukkeret er opløst, derefter røres der ikke længere i sukkerlagen.
Når sukkerlagen begynder at koge, lægges appelsinskiverne ned – uden at ligge ovenpå hinanden.
Lad det koge videre i 15 minutter. Efter de 15 minutter vendes appelsinskiverne, skru helt ned så sukkerlagen akkurat simrer. Lad appelsinskiverne simre videre i 15 minutter.
Læg derefter på bagepapir og kom i fryser, når de begynder at størkne.
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær græskarret ud i mindre stykker. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir og dæk det ind med sølvpapir. Bag midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til græskarret er mørt. Pisk til mos og stil på køl.
Imens græskarret er i ovnen, laves chokoladecremen. Varm mandelmælken op i en lille gryde, når det begynder at koge, tilsættes chokoladen. Sluk for varmen og rør rundt i chokoladen. Stil på køl.
På dagen
Dyp appelsinskiverne i den smeltede chokolade. Lad dem hvile i fryseren på bagepapir, til chokoladen er størknet.
Lav kagerne. Tænd ovnen på 180 grader.
Halver alle ingredienserne for at lave én kage.
Pisk græskarmos, mandelmælk, æblecidereddike, brun farin, salt og vaniljesukker sammen. Rør derefter mel, bagepulver og natron i.
Kom dejen i en springform (20 cm diameter) beklædt med bagepapir.
Bag midt i ovnen i ca. 35-40 minutter, eller til kagen føles fast og springer tilbage, når du trykker på den.
Lav kage nr.2 på samme måde.
Sæt kagen sammen, når kagebundene er helt kolde. Inden da skæres lidt af toppen af hver kage, så hvert lag bliver så fladt som muligt.
For at lave den luftige chokoladecreme piskes sojapiskefløden til flødeskum. Vend det i chokoladecremen. Stil på køl.
Pisk kokosfrostingen sammen. Tag kun den øverste hvide creme af dåsen ud (det er kokosfløden) og kom det i en skål. Pisk ved høj hastighed i 1 minut. Tilføj flormeliset og pisk videre i 4 minutter.
Saml kagen
Skær igennem kagebundene så du ender med 4 lag. Fordel den luftige chokoladecreme på 3 af lagene – ikke det øverste. Læg lagene ovenpå hinanden.
Fordel kokosfrostingen på toppen og siderne af lagkagen. Pres derefter forsigtigt de ristede hasselnødder på siden af kagen.
Læg de kandiserede appelsiner på toppen.
Pssst… Du kan samle kagen dagen før med undtagelse af kokosfrostingen og at sætte de kandiserede appelsiner på.
Kokosfrostingen holder sig bedst, når den er kold. Så hvis kagen ikke serveres inden for 10 minutter, stilles den på køl indtil da.


3 kommentarer
Lenette
Kagen ser super lækker ud, og jeg vil rigtig gerne bage den, da jeg også flere gange har stoppet ved den i kogebogen 😉 Men opskriften er rigtig stor, så jeg tænkte på, om man måske kunne halvere den eller lave den i små lagkage-portioner, eks. 4 lagkage i størrelse med et almindeligt stykke kage?
Har du erfaringer med det eller nogle umiddelbare tanker og tips?
Ditte
Hej Lenette.
Dejligt at du gerne vil prøve den 🙂
Du kan sagtens halvere opskriften eller servere som mindre lagkager. Det hele afhænger af, hvilken størrelse springform du vil bruge? 🙂
Hilsen Ditte
Pingback: