Højtider,  Personligt,  Sødt

Vegansk for Alle: 1 års Fødselsdag + Fødselsdagslagkage!

Det er 1 år siden, at jeg startede Vegansk for Alle!

Og i lørdags var det præcist 1 år siden, at jeg udgav det første indlæg, som handler om, hvad man skal være opmærksom på, når man går i gang med at ændre sin livsstil. Klik her, så kan du læse det, hvis du har lyst 🙂

Hold da op, det her år er gået super-hurtigt. Nogle gange har jeg været god til at lægge nyt op på bloggen, og andre gange har der været temmelig stillestående. Ja, jeg har en indre evig kamp om, hvor meget jeg gerne vil lægge op i løbet af ugen, og hvor meget jeg egentlig har tid til/får gjort.

Året er gået hurtigt – og så alligevel ikke. Det første halve år handlede både om min bachelor og min første kogebog. Så der var tryk på, lidt for meget stress og dejlig meget mad. Så blev jeg færdig med min bachelor, og jeg besluttede mig for kort tid efter at gå i gang med min nyeste kogebog: Vegansk til højtider og fest, som udkommer faktisk d.5 oktober!

Men det bedste? I weekenden blev jeg moster!! Så blev der endnu mere at fejre 🙂

Nok om det, for Vegansk for alles fødselsdag skal fejres, og det er med efterårslagkagen fra min nye bog 😉

Det er en rigtig dekadent lagkage, der mætter en masse mennesker, og den smager af efterår. Mmmmm…

Efterårslagkage m. græskarbunde, kokosfrosting & kandiserede appelsiner, 12-16 personer

Det her er en rigtig dekadent lagkage med både ristede hasselnødder og kandiserde appelsiner! Det er nok den lagkage, der kræver mest arbejde (i bogen), men den er helt klart det værd. De kandiserede appelsiner dyppet i chokolade er både knasende og chewy på samme tid, og de er et skønt kompliment til den søde kokosfrosting og de sprøde hasselnødder.

Husk at sætte kokosmælken på køl natten over, inden du går i gang med kagen.

2 kager

1 hokkaido græskar – skrællet, indmad fjernet, ca. 500 g græskarkød

6 dl mandelmælk

6 tsk æblecidereddike

600 g brun farin

3 tsk salt

6 tsk vaniljesukker

900 g hvedemel

8 tsk bagepulver

6 tsk natron

Kandiserede appelsiner

1½ øko appelsin – ½ cm tykke skiver

200 g sukker

3 1/4 dl vand

50 g mørk chokolade – smeltet

Luftig chokoladecreme

2½ dl mandelmælk

200 g mørk chokolade

1 dl sojapiskefløde

Kokosfrosting

4 dåser kokosmælk

12-16 spsk flormelis (efter smag)

200 g afskallede hasselnødder – ristet, finthakket


Dagen før

Start med at lave de kandiserede appelsiner, da de skal stå natten over.

Kog sukker og vand op i en stor pande. Rør indtil sukkeret er opløst, derefter røres der ikke længere i sukkerlagen.

Når sukkerlagen begynder at koge, lægges appelsinskiverne ned – uden at ligge ovenpå hinanden.

Lad det koge videre i 15 minutter. Efter de 15 minutter vendes appelsinskiverne, skru helt ned så sukkerlagen akkurat simrer. Lad appelsinskiverne simre videre i 15 minutter.

Læg derefter på bagepapir og kom i fryser, når de begynder at størkne.


Tænd ovnen på 200 grader.

Skær græskarret ud i mindre stykker. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir og dæk det ind med sølvpapir. Bag midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til græskarret er mørt. Pisk til mos og stil på køl.

Imens græskarret er i ovnen, laves chokoladecremen. Varm mandelmælken op i en lille gryde, når det begynder at koge, tilsættes chokoladen. Sluk for varmen og rør rundt i chokoladen. Stil på køl.


På dagen

Dyp appelsinskiverne i den smeltede chokolade. Lad dem hvile i fryseren på bagepapir, til chokoladen er størknet.


Lav kagerne. Tænd ovnen på 180 grader.

Halver alle ingredienserne for at lave én kage.

Pisk græskarmos, mandelmælk, æblecidereddike, brun farin, salt og vaniljesukker sammen. Rør derefter mel, bagepulver og natron i.

Kom dejen i en springform (20 cm diameter) beklædt med bagepapir.

Bag midt i ovnen i ca. 35-40 minutter, eller til kagen føles fast og springer tilbage, når du trykker på den.

Lav kage nr.2 på samme måde.

Sæt kagen sammen, når kagebundene er helt kolde. Inden da skæres lidt af toppen af hver kage, så hvert lag bliver så fladt som muligt.


For at lave den luftige chokoladecreme piskes sojapiskefløden til flødeskum. Vend det i chokoladecremen. Stil på køl.


Pisk kokosfrostingen sammen. Tag kun den øverste hvide creme af dåsen ud (det er kokosfløden) og kom det i en skål. Pisk ved høj hastighed i 1 minut. Tilføj flormeliset og pisk videre i 4 minutter.


Saml kagen

Skær igennem kagebundene så du ender med 4 lag. Fordel den luftige chokoladecreme på 3 af lagene – ikke det øverste. Læg lagene ovenpå hinanden.

Fordel kokosfrostingen på toppen og siderne af lagkagen. Pres derefter forsigtigt de ristede hasselnødder på siden af kagen.

Læg de kandiserede appelsiner på toppen.


Pssst…
Du kan samle kagen dagen før med undtagelse af kokosfrostingen og at sætte de kandiserede appelsiner på.

Kokosfrostingen holder sig bedst, når den er kold. Så hvis kagen ikke serveres inden for 10 minutter, stilles den på køl indtil da.

   Send article as PDF   

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.