Morgenmad,  Opskrifter

Vegansk Morgenmad: Polenta vafler m. sød kartoffel hash brown

Nope! Vaffel-besættelsen er stadigvæk ikke overstået – faktisk er den i fuld gang.

Jeg er ved at blive lidt bekymret for alle de søde vafler, jeg i øjeblikket laver og spiser, så her i morges besluttede jeg mig for, at det skulle være en sund luksus-morgen.

Jeg er faktisk ikke helt sikker på, om toppingen til vaflerne faktisk er hash brown, eller om det er tofu scramble? Well… det er også lige meget, for det smager og mætter rigtig godt!

Og så er det en rigtig efterårsret <3

Jeg er, fyi, gået helt amok i planlægning af kommende indlæg her på bloggen, for de skal helst bære bare lidt præg af, at det er ved at være efterår. Ja, ja, vejret er virkelig efterår, men hvis jeg skal være rigtig irriterende(?), så er det først efterår, når vi er ankommet til efterårsjævndøgn, som er d. 22 september.

Men fordi vejret er så regnfuldt, blæsende og til tider ret koldt (selv om der også har været nogle lune dage imellem), så er det officielt tid til efterårsmad her på bloggen.


Planen på bloggen er, at der skal deles efterårsretter hele september, oktober (her er der nogle undtagelser, så læs endelig videre) og november.

Her på mandag deler jeg efterårslagkagen fra min kommende kogebog Vegansk til højtider og fest!

Det er en sindssygt lækker og luksuriøs lagkage, som jeg har delt billede af før her på bloggen og instagram. Jeg deler faktisk opskriften, fordi i dag er det Vegansk for Alles fødselsdag – yay!

I oktober deltager jeg i Vegan MoFo, som varer alle 31 dage i oktober måned. Min plan er at dele retter fra alle mulige skønlitterære værker, som jeg elsker – så vær klar til mad fra f.eks Harry Potter! Derudover vil jeg også dele opskrifter, som er perfekte til Halloween!!

I november bliver det igen endnu mere efterårsmad 🙂

Og NU er det tid til selve opskriften.

En tilståelse: vaflerne er ikke lavet af polenta. Men der er majsgryn i, og de får vaflerne til at smage og føles som om, det er polenta i vaffelform.


Polenta vafler m. sød kartoffel hash brown, 8 vafler

Sød kartoffel hash brown

1 stor sød kartoffel (ca. 650 g) – små tern

1 stort rødløg – små tern

2 fed hvidløg – presset

1 spsk olivenolie

200 g tofu – smuldret

2 tsk røget paprika

1 tsk rosmarin

Salt&peber

Polenta vafler

5 dl rismælk

1 tsk æblecidereddike

2 spsk sukker

½ tsk salt

150 g majsgryn

260 g hvedemel

1 tsk bagepulver

Plantesmør – til pensling (hvis der er behov for det!)


Start med at lave den søde kartoffel. Varm ovnen på 200 grader.

Fordel sød kartoffel-ternene på en bageplade med bagepapir, drys lidt salt over og læg et stykke sølvpapir over. Bag midt i ovnen i 20 minutter.


Imens den søde kartoffel bager i ovnen, laves vaflerne. Varm vaffeljernet op.

Pisk alle ingredienserne sammen i en skål. Følg fremgangsmåden for dit vaffeljern. Lav vaflerne imens sød kartoffel hash brown steges på panden – så der er behov for lidt multitasking her.


Når der er 5 minutter tilbage af bagetiden, steges rødløg og hvidløg i olivenolie på en stor pande ved medium-varme. Når løgene er bløde, vil kartoffel-ternene også være møre – men ikke helt klar.

Kom tofu, kartoffel-tern og krydderier på panden. Det må gerne brænde lidt fast i bunden af panden, så bliver det lidt mere snasket 😉

Steg indtil kartoflerne er helt møre – det vil tage omkring 5-10 minutter.

Smag til med salt og peber.


Server hash browns ovenpå vaflerne. En perfekt morgenmad, der er varmende og mættende på en efterårsdag.


Pssst…
Det smager super-godt med en stærk chilisauce over. Mmmmm!

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.