Morgenmad,  Opskrifter,  Sundt,  Sødt

NiceCream m. chokolade, hampefrø & kiwi

Er du klar til en hurtig omgang is?

Dagene bliver varmere og varmere, og så skal vi selvfølgelig huske at køle os ned – og her er Nice cream aka banan is bare helt fantastisk!

Det bedste nice cream er faktisk, at du kan spise det både til morgenmad, som snack eller dessert – fordi det er sundt! Så hvis du har lyst til det hver dag, så er der ingen problemer med!

Okay.. det er måske ikke så sundt, hvis du beslutter dig for at tilføje oreos, men så kan det blive til en dessert en gang imellem 😉

Nice cream kan laves på så mange uendelige måder. Hvor skønt er det bare lige?

Craver du chokoladeis? Don’t worry, det kan du sagtens lave.

Jordbæris? Selvfølgelig kan du også spise det i form af nice cream

Vaniljeis? Så skal du bare tilføje lidt vaniljeessens, vaniljekerner eller vaniljesukker – easy peasy 🙂

Anden slags is? Det er jeg 99% sikker på!


Det eneste, du egentlig skal bruge, er:

Frosne bananer

Smagstilsætninger

Og så kan du selvfølgelig altid putte en masse andet på: frisk frugt, cornflakes, frø, ristet kokos eller noget helt femte.


Der er nogle, som synes, at banansmagen træder for meget frem.

Jeg vil godt give ret i, at der er en undertone at banan. Men jeg synes faktisk ikke, at det ødelægger smagsoplevelsen, for tja… jeg elsker bananer.

Men altså… det er så minimalt, og jeg synes faktisk også, at bananen gør, at isen bliver mere frisk.

Hvis du ikke kan lide bananer, så er det nok en anden sag.

En anden ting, du skal være opmærksom på, er, at bananisen smelter relativt hurtigt. Så du kan ikke have den stående på bordet i 15 minutter og forvente en bløde cremet is – for så er det meste nok smeltet.

MEN på den anden side så skal du heller ikke vente på, at isen tør nok op til, at den faktisk bliver blød og cremet (sådan elsker jeg selv is!). Så hvis du craver is lige nu, så kan du faktisk spise isen lige med det samme. Win-win-situation.


Hvordan laver du så nice cream?

Meget simpelt: du tager de mest modne bananer, du har, og skærer dem ud i skiver.

Bananerne skal enten være brune eller have en masse brune pletter – for så har du perfekt modne bananer. Mums!

Kom skiverne i en frysepose og lad dem fryse i mindst et par timer.

Hvis de har været på frys i længere tid, skal de lige så og tø lidt op på køkkenbordet, indtil skiverne relativt let kan skilles ad.

Sådan!


NiceCream m. chokolade, hampefrø & kiwi

2 frosne bananer

Evt. 2-4 spsk sojamælk (eller anden plantemælk)

 1 spsk kakao

1 kiwi

1 tsk hampefrø

1 tsk poppede quinoa/ris


Kom bananskiverne i en blender og blend.

Hvis blenderen hurtigt går i stå: sluk for den, tilføj 1-2 spsk plantemælk, rør rundt i det og tænd igen for blenderen.

Det kan være du skal gøre dette et par gange.

Hvis blenderen stadigvæk har svært ved at køre rundt, så kan du hjælpe ved at presse let ned på de faste stykker banan med en ske/kniv. Du skal sørge for, at du har et godt syn ned i blenderen, så du ikke kommer til at stikke skeen/kniven ned på blenderkniven!

Jeg plejer selv at anvende denne metode. På den måde kan jeg nemlig sørge for, at isen primært består af bananer og ikke så meget plantemælk.


Når du har fået en lækker cremet is, tilføjes kakaoen. Blend kort.

Kom bananisen op i en skål og fordel de resterende ingredienser ovenpå.

Mmmmmm…


Pssst…
Hvis du gerne vil lave en jordbæris, så kom både bananer og jordbær (jordbær kan enten være friske eller frosne) i blenderen samtidig – og følge ellers resten af fremgangsmåden.

Det samme gælder egentlig for alle de frugtis, du kunne tænke dig at lave: blend bananer og anden frugt samtidig.

Jeg laver snart nogle nye indlæg med inspiration til nice cream 🙂


Pssst…
På lidt kølige dage som i dag drikker jeg altid et dejligt, stort glas/kop the bagefter. På den måde undgår du, at du bliver helt gennemkold.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.