Morgenmad,  Opskrifter,  Sødt

Vegansk Morgenmad: Amerikanske pandekager

Uhmmm… kan du lige se det for dig?

En søndag morgen hvor det er lidt køligt, og der ikke er så længe til, at frosten rigtig begynder at tage fat.

En tallerken med en kæmpe stak ultra-luftige amerikanske pandekager, frugt og selvfølgelig en masse ahornsirup.

De luftigste amerikanske pandekager du længe har sat tænderne i.

Det er ren selvforkælelse!


Det har taget mig noget tid at lave amerikanske pandekager, som efter min mening er helt perfekte og luftige. Mange gange bliver veganske amr. pandekager lidt for gummi-agtige og tunge.

Jeg har med vilje lavet opskriften til 2-3 personer, for ja… vi er kun to herhjemme, der kan sætte sådan en stak pandekager til livs, og selv om de er de bedste amerikanske pandekager, jeg har smagt og lavet, så er det bedre at holde igen med mængderne 😉

Men den her opskrift er så let at doble op! Bare gang ingredienserne med 2 eller 3, og så har du da til at kunne mætte nok munde.

Hvis du har brug for endnu flere pandekager, anbefaler jeg, at du så laver opskriften ad flere om gange. Hvis dejen står for længe uden at blive brugt, så vil pandekagerne ikke hæve lige så flot – de vil nok ende med at blive flade og kedelige, da bagepulver har en hurtig reaktionstid.


De tre vigtigste ting, du skal vide i forhold til at lave verdens bedste amerikanske pandekager!

1. Anvend vand med brus! Det er dét som sammen med natron gør hele forskellen! Det er de to, der virkelig giver pandekagerne deres lette og luftige konsistens. Så sørg for at bruge vand med brus, hvor der stadig er godt med kulsyre i – en flaske der har stået åbnet i køleskabet i 3 dage, vil ikke rigtig gøre nogen forskel, da det meste af kulsyren vil være forsvundet til den tid.

2. Dejen skal være tyk. Den skal akkurat kunne hældes ud af skålen og på panden. Hvis dejen er for tynd, vil pandekagerne ikke blive lette og luftige, og hvis dejen er for tyk, vil pandekagerne blive for tunge. Derudover afgør hvilken slags mel, du anvender det hele! Jeg har både brugt “bønnemel” og almindelig hvedemel, og de to meltyper kræver vidt forskellige mængder vand. Så du kan sagtens anvende forskellige meltyper, men justér vandmængden efter meltypen.

3. Pisk ikke dejen for lang tid. Hvis du pisker den for lang tid, vil glutenet i melet aktiveres, og det vil gøre pandekagerne mere tunge og gummi-agtige. Pisk kun lige akkurat nok til at melet er inkorporeret – det er kun godt, hvis der er lidt små melklumper i dejen 🙂


Amerikanske pandekager, 6 stk

140 g hvedemel

1 spsk sukker

1/4 tsk salt

1½ tsk bagepulver

½ tsk natron

½ tsk vaniljesukker

1 dl plantemælk

1 dl vand med brus

Plantesmør – til stegning

Topping-forslag

Ahornsirup

Bær

Æblekaramel

Blommer

Hvad du har lyst til!


Pisk mel, sukker, salt, bagepulver, natron og vaniljesukker sammen i en skål
. Varm en pande op på høj varme.

Pisk derefter hurtigt plantemælk og vandet i.


Skru ned så du steger ved laveste varme
. Kom plantesmør på panden og steg pandekagerne én ad gangen på panden. Steg i ca. 2-3 minutter på hver side.

Når du vender pandekagen, vil dejen stadig være våd på toppen – det er sådan, det skal være, så vær lidt forsigtig når du vender pandekagen.

Prøv at hælde nok dej på panden til du har en pandekage med en 8-10 cm diameter, sådan ca 😉 Så ender du nemlig med en god størrelse.

Server med din ønskede topping.


Pssst…
Hvis du har lyst til at give selve dejen noget mere smag/sødme, eller du bare er i rigtig efterårsstemning, så kom 1/4 tsk kanel i – det gør virkeligt underværker 🙂

   Send article as PDF   

7 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.