Morgenmad,  Opskrifter,  Sundt

Vegansk morgenmad: Grødkage

God morgen!

Eller… det er det jo så ikke, men det er da lige meget, for den her grødkage kan spises døgnet rundt! Og så er den endda rigtig sund!

Vi er kommet godt ind i efteråret, selv om det egentlig ikke rigtig har føltes sådan, og snart er det vinter og jul – og så kommer der forhåbentlig lidt minusgrader. Og hvad er det, efteråret og vinteren har med grødkagen at gøre, tænker du måske?

Jo, grød er det bedste at spise, når det blæser, regner og rusker. Det er det bedste at spise, når det er koldt. Det er det bedste at spise, når og sjælen skal varmes.

Det er bare godt! Og så er det jo det bedste, når sådan en sund sag kan spises i en sund kageform – uden det smager sundt 😉


Og hvis du ikke følger mig på instagram, så kan jeg afsløre, at jeg er gået i gang med at lave en kogebog inspireret af den magiske mad i Harry Potter-bøgerne 🙂 Jeg er så spændt, og jeg er så klar! Så hvis der er en ret, som du bare må smage, og som du kræver kommer med i bogen, så læg en kommentar!

Og så laver jeg selvfølgelig lidt opdateringer undervejs i forløbet.

Nu er det tid til grødkage!


Grødkage | Bagt grød, 8 portioner

2 modne bananer, ca. 220 g – most

2 spsk peanut butter

4½ dl plantemælk (jeg brugte havre og soja)

180 g havregryn

75 g groft mel

3/4 tsk salt

1 tsk vaniljesukker

1 tsk kanel

1 tsk bagepulver

½ tsk natron


Tænd ovnen på 180 grader
. Gør en firkantet bageform (30×20 cm) klar med bagepapir.


Pisk bananer og peanut butter sammen
. Når det er blevet cremet, piskes plantemælken i.

Rør derefter de resterende ingredienser i.

Kom dejen i bageformen og bag midt i ovnen i ca. 45 minutter – kagen skal være gylden på toppen, og en kniv skal komme ren ud.

Lad kagen stå og køle af i 10 minutter inden servering. Hviletiden vil gøre kagen mere fast og lettere at skære.

Server gerne frugt til og sød eventuelt med lidt ahornsirup ovenpå. Mmmmm…

Kagen smager bedst, når den er lidt lun. Så jeg vil anbefale, at du varmer dit kagestykke op, inden du spiser det.


Pssst…
Du kan sagtens lege en masse med den her opskrift!

Tilføj nogle flere krydderier til kagen, såsom ingefær og kardemomme (det smager også rigtig lækkert!) – eller erstat kanel fuldstændigt.

Du kan tilføje små æbletern, brombær eller andre frugter, hvis det skulle være – så skal du justere bagetiden.

Du kan erstatte peanut butter med andre nøddesmør for at give kagen en helt anden smag: erstat med mandelsmør, græskarkernesmør eller noget helt tredje.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.