Opskrifter,  Sødt

Kaffekage | Coffee cake

Vi fortsætter i kagesporet.

For kager og andre søde sager er nogle gange det bedste, især om efteråret og vinteret – dog er nogle rå, friske gulerødder også mere end himmelske. Men nu er det ikke tid til gulerødder.

Denne gang har jeg lavet kaffekage, som sjovt nok ikke indeholder kaffe?! Det skyldes ikke, at jeg slet ikke kan lide at drikke kaffe og er en total te-fanatiker (jeg har pt 36 forskellige slags te, har lige talt). Jeg kan ret godt lide kaffe i desserter, hvis det er perfekt afstemt. Nå, men der er ikke kaffe i kagen på trods af, at navnet snyder en til at tro det, fordi kagen netop spises sammen med kaffe… selv om man godt kan finde kaffekager, der indeholder kaffe, så er det oftest en kage uden kaffe.

Jeg spiser selvfølgelig ikke kagen sammen med kaffe; te er jo efter min mening meget bedre, så drik endelig te til, hvis du er ligesom mig! Jeg har også spist kagen sammen med chai latte, det giver dog et mildt sukkerchok.


Så er spørgsmålet, om der overhovedet noget efterårsagtigt ved kagen? Jeg lovede jo, at jeg ville fokusere på efteråret i sidste indlæg. Det løfte har jeg tænkt mig at holde. Kagen har en dejlig smag af kanel, og jeg har erstattet olie med æblemos, så den får også en mild smag af æble. Er der noget mere efterårsagtigt end kanel og æble sammen? Nej – hvis jeg skal give et enstavelse-svar.

(på grund af kanelet og den sukrede topping burde kagen næsten blive kaldt: kanelsnegle kage. For den smager seriøst af kanelsnegle i kageform. Det er ret vildt)


Og så vil jeg lige sige tusind tak til alle jer, der likede og kommenterede på mit billede af forsiden på min nye bog: Vegansk til højtider og fest inde på instagram! Det gjorde mig så glad 🙂

Faktisk ser det ud til, at Vegansk til højtider og fest bliver udgivet d.29 september!! Det er om 7 dage. Hold da op… det er vildt, når jeg tænker over det.

Hvis du ikke følger mig på instagram, så kan du finde mig som ditte_gad – eller bare scrolle helt ned herpå siden, så kan du se de nyeste billeder fra min instagram og klikke dig direkte hen til min profil… eller bare kigge op i højre hjørne, hvor instagram-ikonet er og klikke på det. Ja, jeg er total skamløs lige nu og prøver at få dig til at klikke ind på min instagram 😉

Tid til kage!

Kaffekage | Coffee cake

Kage

3 dl plantemælk

2 tsk æblecidereddike

100 g sukker

2 tsk vaniljesukker

180 g æblemos

1 tsk salt

235 g hvedemel

2 tsk bagepulver

½ tsk natron

Topping

170 g plantesmør

100 g brun farin

1½ tsk kanel

190 g fuldkornsmel


Tænd ovnen på 180 grader. Beklæd en firkantet bageform (30×20 cm) med bagepapir.

Rør alle ingredienserne til toppingen sammen i en skål. Stil til side.


Lav kagen. Pisk plantemælk og æblecidereddike sammen – når mælken tykner, piskes sukker, vaniljesukker, æblemos og salt i. Rør derefter hvedemel og bagepulver i.

Kom kagen i bageformen og fordel derefter toppingen ovenpå.

Bages midt i ovnen i 40-45 minutter.

Pssst… Vil du gerne have en sundere kage? Så skal du bare lade være med at tilføje toppingen og i stedet tilføje kanelet fra toppingen til selve kagen. Så har du en “fedtfri” kage, der smager rigtig skønt.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.