image featured

Ditte

Categories Opskrifter, Sødt

Den Store Bagedyst: Cupcakes

Alt der har med mad at gøre sluger jeg i mig; om det er faktisk mad, kogebøger, blogs eller madprogrammer såsom Top Chef eller Den Store Bagedyst. Lige med mad så går jeg ikke specielt meget op i, om det er 100% vegansk – altså om jeg ser et madprogram eller læser i en kogebog med animalske produkter (jeg har lært at mentalt blokere alt med animalske produkter). Jeg bliver altid inspireret af at se, hvad andre kan finde på at lave… og tit lærer jeg nogle rigtig gode tips – og jeg bliver selvfølgelig inspireret til at veganisere en masse retter.

Mere vegansk mad i verden, ja tak!


Lige nu ser jeg The Great British Bake Off – som jeg er blevet afhængig af. Det har ført til, at jeg er blevet inspireret til at prøve de samme udfordringer af, som de engelske deltagere får stillet.

Så jeg tænkte, at det var oplagt, at jeg dokumenterede min oplevelse med at skulle kreere lækkert bagværk, kager og desserter indenfor de nogenlunde samme rammer som deltagerne. Jeg har dog taget mig den frihed at lade være med at sætte en tidsbegrænsning – sådan noget kan man jo tillade sig, når man kun leger hjemme i sit eget køkken 😉


Hermed vil jeg præsentere det første tema i sæson 2: Kager!

Ligesom med den danske version (som jeg har været så fræk at kalde min “egen serie” efter) får deltagerne stillet 3 opgaver.

Den første udfordring er: signature.

Den anden udfordring er: technical.

Den tredje og sidste udfordring er: showstopper.

Første udfordring i temaet Kager: Cupcakes.

cupcakes-3


Chokolade Cupcakes m. chili og kanel & skumfidus topping, 12 stk

Chokolade Cupcakes

2 dl neutral/vanilje sojamælk

1 tsk æblecidereddike

0.75 dl neutral olie

100 g brun farin

½-1 tsk kanel

½ tsk vaniljesukker

1 tsk salt

½ medium-stærk chili – finthakket

2 spsk kakao

60 g mørk chokolade – smeltet

150 g hvedemel

1 tsk bagepulver

½ tsk natron

Skumfidus topping

lage fra 1 dåse kikærter

½ tsk citronsyre

30 g sukker (se fremgangsmåden)


Skumfidus topping

Kog lagen fra kikærterne op i en lille gryde. Tilføj citronsyren.

Kog det ind, så det er nogenlunde halveret i mængde – du skal bruge ½ dl indkogt lage til at lave toppingen.

Når det er kogt ind, kommes det op i en lille skål og stilles på køl.


Chokolade Cupcakes

Tænd ovnen på 175 grader.


Pisk sojamælk og æblecidereddike sammen og lad det stå i et par minutter. Du vil hurtigt se, at sojamælken bliver tykkere.

Pisk derefter olie, sukker, kanel, vaniljesukker, salt, chili og kakao i.

Pisk 50 g af hvedemelet i og den smeltede mørke chokolade.

Vend de resterende ingredienser i med en ske – sørg for ikke at overblande. Det gør ikke noget, hvis der er nogle små melklumper i.

Fordel dejen i 12 cupcake-forme. Kom formene på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.


Skumfidus topping

Når cupcakes’ene er færdigbagte, og de er blevet kolde, kan du gå i gang med det sidste trin.

Tag kikærtelagen ud af køleskabet og kom det op i en ren skål.

Gør gerne skålen og piskerisene til el-piskeren rene med eddike eller citronsaft – syren vil fjerne overskydende fedt. Fedt er ikke godt, når du gerne vil piske marengs.

Sæt el-piskeren på den højeste hastighed. Pisk kikærtelagen til det er blevet til skum – det vil ske temmelig hurtigt.

Pisk derefter 1 tsk sukker ad gangen i skummet. Sørg for at piske i mindst 30 sekunder pr. teske!

Jo længere tid du pisker pr. teske, jo mere stabil vil skummet blive.

Når alt sukkeret er blevet pisket i, kommes det op i en frysepose (eller hvis du er rigtig fancy en sprøjtepose med tyller).

Fordel skumfidus-skummet på cupcakes’ene.

Så har du nogle cupcakes, der både er søde, let syrlige og med bid på grund af chilien.

Det ville være mine signatur cupcakes 🙂


Pssst…
Hvis du har overskydende skumfidus-topping, så kan du lave marengs!

Fordel det resterende på en bageplade med bagepapir i små marengs og bag det midt i ovnen ved 100 grader i ca. 1 time.

Når de er bagt, skal du ikke åbne for ovnen. Lad dem køle af i ovnen.


Anden og tredje udfordring kommer i to andre indlæg- og du skal glæde dig.

I anden udfordring skal jeg give mig i kast med en Battenberg kage – og i tredje udfordring skal jeg give mig i kast med en tier kage (nogle der kan det danske ord for tier cake?)

cupcakes-2
Er der nogle, som kan se Olaf?
PDF24    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *