Harry Potter fødselsdagskage
Bøger,  Højtider,  Opskrifter,  Sødt

Harry Potters Fødselsdagskage | Chokoladekage m. karamel frosting & hindbærglasur

Har du også savlet over tanken om at sætte tænderne i Harry Potters fødselsdagskage? Den som Hagrid giver til ham ved deres første møde, den chokoladekage med grøn skrift, og som er “lidt” mast? Ja, den!

Jeg kan huske, første gang jeg så Harry Potter i biografen. Det var en lidt større familiebegivenhed, og det skulle det da også være. Vi skulle jo for første gang se personerne i denne skønne bog blive virkeliggjorte – personer som vi havde haft for vores indre øje. Og jeg var i hvert fald ikke skuffet. Dumbledore var Dumbledore. McGonagall var McGonagall. Hagrid var i den grad Hagrid. Harry var Harry. Ron var Ron og Hermione var Hermione… samt alle de andre! Bliver også nødt til at nævne Malfoy, for han var sgu da også genialt castet. Okay… mere eller mindre alle i filmserien er genialt castet (selv om der var lidt, ret slemme, svipsere i de senere film. Skal vi sige, at svipserne begyndte fra film nr. 4?).

Anyways, da Hagrid brasede ind i hytten ude på havet, som familien Dursley havde spærret sig inde i (efter flugten fra de “aggressive” Hogwarts breve), og derefter præsenterede den der totalt lækre chokoladekage som Harrys fødselsdagskage, var jeg solgt. Jeg ville også gerne have den kage!

Og jeg har drømt om den kage lige siden… lige indtil i dag!

“Men, altså – Harry,” vedblev kæmpen og vendte sig bort fra den skræmte Dursley-familie. “Jeg ønsker dig en rigtig go’ fødselsdag. Jeg har en gave til dig. Måske er jeg kommet til at sidde på den, men den smager sikkert lige så godt for det.”

Han fremdrog en lettere mast æske fra inderlommen af sin sorte overfrakke. Harry åbnede den med rystende fingre og fandt en stor, klistret chokoladekage, hvorpå der stod med grøn glasur: Tillykke med fødselsdagen, Harry.

J.K. Rowling: Harry Potter og de vises sten, side: 50

Og det var altså starten på Harrys liv som både troldmand og Hogwarts-elev. Fantastisk.

Harry Potter fødselsdagskage

Som du kan se, så har jeg anvendt den engelske (film?)version af Harrys fødselsdagskage – for jeg synes, at stavefejlene rigtig godt afspejler Hagrid, og hvordan han senere hen også bliver oversat i de danske Harry Potter-bøger.

Og så har jeg været så fræk at gøre kagen lidt mere “luksus”. Selv om jeg må sige, at jeg har gjort Hagrid kunsten efter i forhold til, hvordan kagen ser ud – jeg tror endda, at Hagrid lavede kagen pænere end mig! Krakeleret kagetop, krakeleret lyserød glasur og man kan næsten ikke læse, hvad den grønne glasur sige. Haha. Well, så er det da virkelighed en kage i Hagrid’s ånd, og det ser da ud til, at der er nogen, som har sat sig på den inden servering.

Hvis du gerne vil have en lidt mere “voksen” kage (du ved, ingen lyserød eller grøn glasur), så lav i stedet dobbelt op på karamel frostingen og fordel den anden halvdel ovenpå kagen. Mmmmmmm.. den frosting er seriøst vanedannende!

Nu til de gode nyheder, og lidt om hvad du kan forvente på bloggen resten af oktober og i december. I november vender jeg tilbage til efterårsmad, for jeg har seriøst mange opskrifter, der venter på at blive delt

Harry Potter fødselsdagskage

Er du en af dem, som har købt Vegansk til højtider og fest, og kunne du godt tænke dig endnu flere højtidsopskrifter? Det her gælder selvfølgelig også dig som overvejer at købe bogen, og dig som følger med herpå Vegansk for alle 😉

Så fortsæt med at kigge forbi!

For fra på tirsdag helt til d. 31 oktober (min elskede Halloween) vil jeg hver dag give dig en skræmmende god opskrift, der passer helt perfekt til Halloween.

OG hele decembermåned vil jeg sørge for julegodter. Så vær beredt på julesmåkage-vanvid i form af brunkager, jødekager, hårde klejner (for der er jo de mest himmelske bløde klejner i Vegansk til højtider og fest) og flere endnu. Vær klar til nærende julesalater, sjælevarmende drikke og andet lækkert julemad.

Hvis du har nogle ønsker eller forslag (eller bare nogle søde ord – tusind tak til alle jer der indtil videre har skrevet en kommentar eller privatbesked!), så skriv endelig!


OBS!
En kommentar til selve opskriften. På billedet har jeg brugt to kager til at lave en kæmpe lagkage, hvor én kage er én bund. Hvis du hellere vil have tynde bunde, skal du kun lave 1 kage. Ingredienserne til frosting og glasur skal du ikke halvere.

Så er det tid til chokoladekage, karamel frosting og hindbærglasur!

Harry Potter fødselsdagskage


Harry Potters fødselsdagskage | Chokoladekage m. karamel frosting & hindbærglasur

Chokoladekage, 1 stk

2½ dl neutral sojamælk

1 spsk balsamicoeddike

150 g sukker

½ dl solsikkeolie

1 tsk vaniljesukker

½ tsk salt

50 g kakao

130 g hvedemel

1 tsk bagepulver

½ tsk natron

Karamel frosting

2 spsk kold karamelsauce (ca. 70 gram)

115 g plantesmør

250 g flormelis

1-2 spsk sojamælk

1 knsp salt

Hindbærglasur

180 g flormelis

50 g hindbær

2-3 spsk vand

evt Grøn glasur

35 g flormelis

ca. 3 tsk vand

Grøn madfarve ELLER matcha pulver


Lav chokoladekagen/kagerne først!
 Tænd ovnen på 180 grader. Beklæd en springform (22 cm i diameter) med bagepapir.

Pisk sojamælk og balsamicoeddike sammen. Det vil hurtigt blive tykkere i konsistensen – pisk derefter sukker, solsikkeolie, vaniljesukker og salt i.

Pisk kakao og 30 gram hvedemel i. Når det er godt udrørt, røres resten af hvedemelet, bagepulver og natron i.

Fordel kagen i springformen og bag midt i ovnen i ca. 35 minutter, eller til du kan stikke en kniv/nål i, og der ikke sidder dej på. Lad kagen køle helt af.

Hvis du vil lave to kager, laves kage nr.2, imens kage nr.1 køler af. Følg samme fremgangsmåde og lad også denne køle helt af, når den er færdigbagt.

Hvis du kun vil lave en kage, skæres den igennem så du ender med to lag – men først når kagen er helt kold!


Lav karamel frostingen
. Pisk karamelsauce og plantesmør sammen. Når det er godt blandet, piskes flormelis i.

Pisk derefter 1-2 spsk sojamælk i – alt efter hvor fast du vil have den. Smag til med lidt salt.

Kom i en fryse-/sprøjtepose og stil på køl indtil, kagen skal samles.


Lav hindbærglasur og grøn glasur.
 Varm hindbærrene så de går i stykker (du ved, så de ligner mos – og ikke det pæne ord: smat). Kom hindbærrene i en si over en lille skål og pres dem med en ske, indtil der mere eller mindre kun er kerner tilbage. Det er “saften”, du skal bruge. Rør flormelis og hindbær”saft” sammen i en mellemstor skål. Tilføj vand indtil glasuren er flydende, men ikke vandet(!).

Rør ingredienserne til denne grønne glasur (hvis den bruges) sammen i en mindre skål.


Saml kagen

Fordel karamel frostingen på kage nr.1 – eller på det nederste lag, hvis du kun har lavet 1 kage.

Læg den anden kage ovenpå – eller, hvis du har lavet 1 kage, det øverste lag.

Fordel hindbærglasuren ovenpå toppen. Stil på køl til glasuren er størknet.

Hvis du bruger grøn glasur, skrives der med denne.

Forsinket tillykke med de 11 år, Harry!


Pssst…
Frostingen kan du lave, imens kage nr.2 bager. Kom den i en sprøjte-/frysepose og derefter på køl, indtil den skal fordeles på kagen.

Harry Potter fødselsdagskage

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.