Højtider,  Opskrifter,  Sødt

Vegansk Halloween: Kirkegårdsmuld | Dirt cake

Muhahahahahaaaaa!!!

Så er det tid til Halloween. Det er tid til mørket. Det er tid til det uhyggelige. Det er de dødes tid *ahem* okay, det er først d.31 oktober og d.1 november, at det er de dødes tid… men her på bloggen gælder andre regler, altså!

Glæder du dig lige så meget til Halloween som mig?

Jeg er seriøs, når jeg skriver og snakker om, hvor højt jeg elsker Halloween. Jeg har altid haft interesse for det bizarre og uhyggelige – helt fra jeg var en lille pige. Så da jeg opdagede, at der var en højtid, der handlede om netop det uhyggelige og mørket, så kan jeg godt sige dig, at jeg var hurtig til at implementere det. Jeg tror, jeg var omkring 11-12 år, da jeg første gang ville fejre Halloween. Det blev gjort med både en jack’o lantern, græskartærte (den kommer selvfølgelig op i løbet af de næste 7 uhyggelige dage), spøgelses-slikkepinde og så hørte jeg sangen Jeg er den store troldmand på lp. Og bag mine forældres ryg så jeg gyserfilm… men det gjorde jeg på den anden side også, når det ikke var Halloween.

Og den formular har jeg mere eller mindre fulgt lige siden… indtil omkring sidste år, hvor jeg første gang købte halloween-pynt. Så nu hører det også til traditionen at pynte hele stuen op, så den emmer af efterår og halloween. Perfekt!

I min nye kogebog er der selvfølgelig også opskrifter til Halloween. Du kan klikke på billedet af min bog ude i højre side for at købe den, eller du kan klikke HER.

Så er det tid til en rigtig kirkegårdskage. Oreos’ene skal ligne mulden, og imellem de to lag muld ligger den luftige-ligesom-chokolade-mousse chokoladecreme, som smager dejligt at chokolade og en smule af karamel. Det er næsten den samme opskrift som til fødselsdagskagen fra min 27-års fødselsdag – den er selvfølgelig at finde her.


Kirkegårdsmuld | Dirt cake, 12-16 portioner

5 dl neutral sojamælk

40-45 g majsstivelse

100 g mørk chokolade, ca. 50-60%

1 spsk sukker

1/4 tsk salt

2½ dl sojapiskefløde

300 g vegansk cream cheeze

120 g flormelis

470 g oreos

evt veganske vingummiorme


Pisk 1 dl af sojamælken sammen med majsstivelsen. Stil til side.

Varm resten af sojamælken op med chokolade, sukker og salt i en 1 liter-gryde. Giv det et opkog (eller indtil det nærmest begynder at buldre, da den er ret svær at få i kog!).

Pisk majsstivelsesblandingen i. Pisk i den indtil konsistensen minder om en tyk budding. Sluk for varmen og stil på køl. Lad den blive helt kold, før du fortsætter – det tager omkring 2 timer.


Lav kagen færdig.

Knus oreos’ene i en pose med en kagerulle eller blend dem til “klumpet mel” i en food processor. Fordel halvdelen i en firkantet bageform (30×20) eller individuelle serveringsglas.

Pisk sojapiskefløden til flødeskum. Stil til side.

Pisk straks cream cheezen sammen med flormelis i en mellemstor til stor skål, pisk derefter den budding-agtige chokoladecreme i. Pisk til det er helt cremet.

Pisk flødeskummet i cream cheeze-blandingen.

Fordel cream cheeze-blandingen ovenpå de knuste oreos og fordel derefter de resterende knuste oreos ovenpå.

Hvis du bruger vingummiorme så placerer du selvfølgelig dem, hvor du vil. Jeg lagde dem, som du kan se, både mellem det øverste lag oreos og cream cheeze-blanding og ovenpå selve kagen.

Stil på køl mindst 2-3 timer inden servering. Men lad den endelig stå natten over for så bliver den nemlig endnu bedre.

   Send article as PDF   

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.