Højtider,  Opskrifter,  Sødt

Vegansk Halloween: Edderkopper & Jack’o-lanterns | Græskarmuffins m. græskar frosting & chokolade

Fordi jeg er en bogelsker/bognørd, bliver jeg simpelthen nødt til at skrive lidt om Ray Bradbury’s The Halloween Tree. Ray Bradbury er ellers kendt for science fiction (jeg har flere af hans bøger/novellesamlinger og elsker dem alle sammen). Men den her bog er mere ovre i det overnaturlige, hvor stærkt venskaber kan være og selvfølgelig traditioner.

Måske så du ligesom mig The Halloween Tree som en tegnefilm, da du var lille? Jeg kan i hvert fald huske, at det her var en af mine yndlingstegnefilm, som jeg så så tit som muligt, når jeg var hjemme hos min onkel og faster.

Jeg fattede selvfølgelig ikke, at den handlede om Halloween og traditionerne bag nogle af de skikke, der var/er, ved Halloween. Men jeg var helt forgabt (og en lille smule bange, for den var faktisk lidt uhyggelig) i historien. Det var først, da jeg så den igen for nogle år siden, at jeg opdagede, at tegnefilmen var baseret på en bog af Ray Bradbury.

Gæt en gang hvad jeg straks gjorde?

Selvfølgelig købte jeg bogen, så hurtigt som jeg kunne. Nu skal jeg bare have købt dvd’en.

Nå, men bogen handler om denne lille vennegruppe, der skal ud og på trick or treating, da de opdager en af vennerne Pipkin ikke er til stede. De tager hjem til ham, men da de kommer, er han slet ikke sig selv – han siger dog til dem, at han vil mødes med dem ved Huset: the place of the haunts. Da de ankommer er der noget helt forkert… med en besynderlig form for hjælp fra den gnavne og mystiske Carapace Clavicle Moundshroud (han er freaky i tegnefilmen) rejser vennerne gennem tid og sted for at redde Pipkin.

I sidste ende handler bogen om meget mere end kun det, man læser… der er faktisk en del lag på trods af, at den kun er 145 sider lang (og mit eksemplar er endda med virkelig nice tegninger).

Hvis du ikke har set tegnefilmen og/eller læst bogen, så skal du gøre det!

Hvis du har bogen eller tegnefilmen, så gør klar til en hyggelig aften med blæsende vind, regn og mørke. Og lav endelig de her saftige, svampede græskarmuffins med en lysende-men-total-naturlig-orange græskar frosting og chokolade til!


Edderkopper & Jack’o-lanterns | Græskarmuffins m. græskar frosting & chokolade, 6 muffins

Kagen – klik HER

Ift kagen så er der i disse muffins ikke chokolade i selve kagedejen, selvom der er i den oprindelige opskrift. Men du bestemmer jo selv 😉

Græskar frosting

50 g græskar

110 g plantesmør

250 g flormelis

Salt – efter smag (salten fremhæver græskarrets smag)

Chokolade

75 g mørk chokolade


Tænd ovnen på 200 grader
. Bag 400 g græskar på en bageplade med bagepapir under et stykke sølvpapir i 30 minutter, eller til græskarret er mørt. Sølvpapiret vil sørge for, at græskarret ikke bliver brunligt.

Når græskarret er bagt, vil der være omkring 350 g tilbage. De 300 skal bruges til kage og de resterende 50 skal bruges frostingen.

Skru ned til 175 grader.


Lav kagen efter anvisningerne på linket
. Fordel kagedejen i 6 muffinsforme ovenpå en bageplade. Bag midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til en kniv kommer ren ud – de vil føles ret “bløde” og lette.

Lad kagerne køle helt af.


Lav græskar frosting imens, kagerne bager
. Pisk græskarret sammen med plantesmørret til det er cremet. Pisk derefter de resterende ingredienser i. Kom i en sprøjte-/frysepose (brug gerne en tyller) og stil på køl, indtil muffinsene er bagt og kølet af.


Lav figurer af chokoladen
. Imens kagerne køler af laves figurerne som pynt på kagerne. Lad chokoladen stivne helt, inden du pynter kagen.

Jeg har lavet en blanding af edderkopper, spindelvæv og “græskarhoveder”. Lad fantasien få frit løb. Der er nok chokolade til, at du også kan lave nogle fejl og ellers lave lidt sjov.


Saml kagen
 (eller rettere: saml muffins’ene)

Tag muffins’ene ud af formene og placer dem på et fad/tallerken. Sprøjt frostingen ovenpå og sæt så figurerne på kagerne og server dem til flokken af bange, bange forsøgspersoner. Muahahahaaaaa


Pssst…
Jeg brugte hokaido græskar til de her muffins.

Du kan sagtens lave cupcakes ud af opskriften. Så vil jeg regne med, at du har til omkring 15-18? Jeg har ikke lavet den her opskrift som cupcakes, da jeg godt kan lide mine kager store 😉

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.