image featured

Ditte

Categories Højtider, Opskrifter, Tilbehør

Vegansk Påske: Hummus m. gulerod & løg

Glædelig forårsjævndøgn! Nu kommer vi endelig foråret og sommeren i møde, for fra nu af vil dagene hver dag blive længere og længere… og forhåbentlig får vi endnu mere sol (end sidste år). I dag er i hvert fald en skøn forårsdag med både sol og sne. Jeg må hellere stoppe nu, for hvis jeg først kommer i gang med at skrive om forår, sommer, sol og alt det der, så er der ikke noget, der kan stoppe mig – og jeg vil blive ved med at gentage mig selv, såsom: “Ih, hvor er det skønt!”, “Det er endelig forår!”, og sådan noget.

Men ved du hvad? Du kan jo fejre forårsjævndøgnet med denne skønne, sødmefulde hummus. Den har en skøn farve, der får både bordet til at stråle og skinne – lidt ligesom den skønne forårssol i dag 😉 (okay, nu skriver jeg ikke mere om forår).

Du kan selvfølgelig også vælge at servere den på påskebordet. Der passer den også rigtig fint ind. Hver påske er jeg så heldig, at min kærestes forældre (aka svigerforældrene) laver en masse skøn vegansk mad udover det, de selv spiser – hvor heldig er jeg lige?? Anyways, hvert år bliver der serveret hummus, for hummus kan man aldrig gå galt i byen med… selv når man har spist hummus lige siden, man blev en nyudklækket veganer. Måske skal jeg være en sød gæst og tage denne gyldne hummus med og lette arbejdsbyrden en lillebitte smule? Det tror jeg…

Så er der egentlig ikke så meget andet at skrive end: god fornøjelse med at lave den her hummus… og i morgen eller overmorgen vender jeg nok tilbage til det søde påskehjørne, for påsken handler selvfølgelig kun om at spise søde påskesager 😉


Hummus m. gulerod & løg

240 g kikærter

3 mellemstore gulerødder – skåret i kvarte på langs

2 mellemstore rødløg – i kvarte

1 spsk olivenolie

1 spsk tahini

2 fed hvidløg

Saft fra ½ citron

½-1 spsk miso

1½ tsk gurkemeje

Salt & peber


Tænd ovnen på 200 grader
. Gør en bageplade med bagepapir klar.

Kom gulerødder og rødløg på bagepladen og vend dem i olivenolien. Drys med salt og peber.

Bag rødløgene i 30 minutter. Bag gulerødderne i 45 minutter.


Kom alle ingredienserne i en food processor
. Blend det hele til det er cremet. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere citronsaft og miso.

Kom i en fin skål og server til et godt stykke groft brød, surdejsbrød eller kiks.

PDF24    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.