Brød,  Hovedret,  Højtider,  Opskrifter

Vegansk Påske: Forårspizza m. kartofler, pesto & asparges

Og den veganske påske fortsætter herpå bloggen! For påskefrokosterne går vist først rigtig i gang den 1. påskedag? Så der er masser af tid endnu for mig til at dele ud af påskelækkerier.

Jeg fortsætter også i det mere “alternative” påskehjørne, for der er ærlig talt allerede rigtig mange lækre, veganske opskrifter på traditionel påskemad… og jeg har aldrig været helt vildt med traditionel påskemad – så jeg vil hellere lade mig inspirere af andre landes påskemad, og hvad jeg nu engang ellers tænker kunne passe godt til påskebordet.

Jeg ved godt, at jeg skrev, at opskriften i dag nok ville være i det søde hjørne; men ja… jeg ændrede mening. Jeg havde en halv pakke gær liggende, og jeg havde aftalt med mig selv, at jeg ville prøve at lave en forårs-/påske-inspireret pizza. Så det er, hvad jeg har spist, og som du får en opskrift på i dag!

Ja, pizza er nok ikke lige det første, man tænker på, når man tænker påskemad. Meeeen…. jeg vil nu alligevel slå et slag for den her pizza, for den indeholder det bedste: pesto og kartofler! Asparges og rucola er the sugar on top (eller hvad man nu siger) og gør pizzaen både sprød og frisk. Og så er kartofler, asparges og rucola temmelig meget forårsagtige.

Så lav den endelig til påskebordet, hvis du skulle have lyst til at bringe noget nyt ind. Eller også så lav den i dag – eller i morgen, når weekenden skal fejre. Det er pizza, og det er pizza med kartofler og pesto… så kan det ikke blive bedre.

Nåh ja, hvis du skulle have lyst til endnu mere inspiration til påske eller nogle af de andre højtider, der gør året lidt mere magisk, så kan du finde inspirationen i min kogebog Vegansk til højtider og fest. Du kan få ebogen for lidt under 66 kr lige NU lige HER!

Selve ingredienslisten er for én pizza med undtagelse af dejen. Det er måske en anelse (pissehamrende) irriterende, men jeg synes, at det er den mest overskuelige måde – især i forhold til når jeg skal skrive fremgangsmåden. Jeg er doven, og siden jeg nogle gange ikke giver mening, vil jeg prøve at gøre det lettere for mig selv og dig at forstå fremgangsmåden 😉

Udover dét er der egentlig ikke så meget at sige til den her pizza end: den er grøn, go’ og smager heldigvis ikke grønt!


Forårspizza m. kartofler, pesto & asparges, 2 pizzaer

Dej

Fyld

ca. 200 kartofler – tynde skiver, pr. pizza (alt efter hvor tyndt skiverne er, mine var omtrent 2 mm)

130 g pesto pr. pizza

125 g asparges pr. pizza

Citronsaft

1-2 håndfulde rucola pr. pizza


Lav dejen efter anvisningen
. Når dejen har hævet første gang, følges resten af denne opskrift.


Tænd ovnen på 220 grader
. Gør to bageplader med bagepapir klar (hvis du vælger at lave to pizzaer).

Del dejen i to og rul begge halvdele ud. Læg hver halvdel på sin egen bageplade.

Fordel 2 spsk pesto på hver pizzabund og læg kartoffelskiverne ovenpå. Fordel det resterende pesto ovenpå kartoffelskiverne – jeg gjorde, som du kan se det, som “klatter”.

Bag en pizza ad gangen midt i ovnen i 10 minutter.

Tag pizzaen ud og læg aspargesene ovenpå. Drys lidt peber ovenpå.

Bag videre i ovnen i  ca.12 minutter. Pizzaen skal være gylden og sprød.

Fordel rucolaen på pizzaerne og pres citronsaft udover pizzaen.

Mmmmmm… pizzaaaaa….

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.