Bøger,  Opskrifter,  Sødt

Harry Potter: Ingefærsmåkager | Ingefærsalamandere

Velkommen til endnu en dag i bøgerne univers!

Vi fortsætter i Harry Potter’s vidunderlige og magiske verden. Denne gang er det ingefærsmåkager, eller som de hedder i Harry Potter: ingefærsalamandere, som vi skal sætte tænderne i.

100% vegan style. Mums.

Forresten så vil jeg gerne gøre opmærksom på en ting: jeg vil uploade på forskellige tidspunkter hver dag. Jeg ville ønske, at jeg kunne lægge et nyt indlæg op hver dag i denne måned kl.12… men det kan bare ikke lade sig gøre. Nogle dage vil indlæggene være at finde om formiddagen, andre dage om eftermiddagen og nogle gange om aftenen. Så hvis du kigger forbi og ikke kan se noget nyt indlæg, så er det bare fordi, jeg ikke har fået lagt det op endnu. Så kom forbi om aftenen, og så vil det helt sikkert være oppe 🙂


Det følgende uddrag er en af mine yndlingsscener, og jeg kan ikke lade være med at små-klukke lidt, når jeg læser den. Min absolut yndlingsscene er den, hvor Luna Lovegood er kommentator til en quidditch kampen mellem Gryffindor og Hufflepuff:

…men det bemærkede Luna tilsyneladende ikke; hun virkede fuldkommen uinteresseret i så overfladiske, materielle emner som målscoringer og holdt sig i stedet til at henlede tilskuernes opmærksomhed på interessante skyformationer og muligheden for, at Zacharias Smith, der hidtil ikke havde været i stand til at beholde tromleren i mere end et minut ad gangen, led af noget, der hed Taberspasmer

J.K. Rowling: Harry Potter og Halvblodsprinsen, side 389-390

OMG. Jeg kan ikke lade være med enten at grine , når jeg læser det stykke. Taberspasmer!

Nå, men tilbage til en scene, hvor der rent faktisk er mad i. Scenen der inspirerede mig til at lave ingefærsmåkager, der i min fantasi ligner de ingefærsalamandere, som Harry Potter forbløffet tager en af.

Vi kan vel alle huske vore alles “yndlingsperson” i Harry Potter og Fønixordenen? Nej?

Jamen, så lad mig ruske lidt op i din hukommelse. Vores, og Harrys, yndlingsperson elsker pink. Hun har et kontor fyldt med løbere, blomstrede duge, tørrede blomster og platter med kattekillinger. Hun er lavstammet, og hun ligner en frø.

Dolores Nidkjær.

Hun er grunden til scenen og opskriften med ingefærsalamandere:

Professor McGonagall satte sig ned bag sit skrivebord og kiggede med rynkede bryn på Harry. Så sagde hun: “Tag en kiks, Potter”.

“Tag – hvad?”

“Tag en kiks,” gentog hun utålmodigt og pegede på en skotskternet blikdåse, der udgjorde toppen af en stak papirer på hendes skrivebord. “Og sæt dig ned.”

Ved en enkelt tidligere lejlighed havde Harry på tilsvarende vis ventet at blive straffet af Professor McGonagall, men var i stedet blevet udpeget af hende til Gryffindors Quidditchhold. Han lod sig synke ned på en stol over for hende og tog en Ingefærsalamander…

J.K. Rowling: Harry Potter og Fønixordenen, side 271


Tja, jeg kan ikke andet end sige, at i dag er en perfekt dag og vejr til sådan en ingefærsmåkage.

Ingen af småkagerne er desværre formet som salamandere, for jeg har ikke lige sådan en udstikker.. men det gør jo ikke smagen mindre god eller biddet mindre godt.

Det bedste? Du vil have de her småkager indenfor maks. 20 minutter! Mmmmm… så skal de bare nydes sammen med en god kop the.


Ingefærsmåkager | Ingefærsalamandere, 12-24 stk

150 g brun farin

110 g lys sirup

1 dl solsikkeolie

3 spsk plantemælk

1 tsk vaniljesukker

½ tsk salt

3 tsk stødt ingefær

½ tsk kanel

½ tsk bagepulver

230 g hvedemel


Tænd
ovnen på 180 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir (2 bageplader, hvis du vil lave 24 stk småkager).

Pisk farin, sirup, olie og plantemælk sammen. Det vil føles temmelig tungt, men jo mere du får det pisket sammen, jo mere flydende vil det blive.

Pisk derefter vaniljesukker, salt, krydderier og bagepulver i. Rør hvedemelet i. Det vil se ret “tørt” ud – det er helt perfekt!

Fugt hænderne let og fordel dejen på bagepladen ved at tage 1 spsk dej mellem hænderne og rulle dejen til en kugle. Læg kuglerne på bagepladen. Hvis du hellere vil have 24 småkager, så skal du bare rulle ½ spsk dej mellem hænderne.

Tryk kuglerne ned, så småkagerne er omkring ½ cm høje. Pres eventuelt en gaffel ned i hver småkage, så småkagerne får et lille mønster.

Bag midt i ovnen i 14-15 minutter. Lad derefter småkagerne køle af på en rist i mindst 5 minutter.

Hvis du ikke får spist alle småkagerne på én og samme dag, pakkes de i en lufttæt beholder.


Pssst…
Jeg elsker at lave kæmpe store portioner af alt – især elsker jeg at lave kæmpe cookies/småkager. Det er bare godt, når en småkage fylder det meste (hvis ikke hele) håndfladen. Så hvis du er ligesom mig, så vil du ende med 12 småkager.

Hvis du er lidt mere beskeden, så vil du kunne få 24 småkager ud af denne portion.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.