Hovedret,  Opskrifter,  Sundt

Sommergrønt m. saftig portobello

Så går der ikke så lang tid før, jeg løfter sløret for, hvad jeg har gået og puslet med det sidste stykke tid. Dog skal de sidste ting på plads, inden jeg begynder at tale alt for højt om det 😉

En ting, jeg dog vil snakke højt op om, er: min kogebog! På fredag eller lørdag deler jeg en opskrift fra min nyeste kogebog, som har opskrifter til alle de store højtider her i Danmark – hvis du er ny veganer, familiemedlem/ven til én, eller du er en erfaren veganer, så har jeg samlet en masse opskrifter fyldt med billeder og menuforslag til alt fra fastelavn til jul til fødselsdage 🙂

Men mere om det om et par dage.

Nu er det videre til mad!

For nogle dage siden orkede jeg ikke rigtig at lave noget mad… men vi havde køleskabet fyldt med en masse lækre sommergrøntsager, så jeg syntes, at grøntsagerne skulle komme til deres ret.

Så jeg baksede den her ret sammen, som er perfekt til, når du ikke rigtig orker at lave alt for meget mad… eller nærmere: når tanken om at skulle lave mad ikke lige er det mest tiltrækkende.

For selv om jeg hverken orkede at lave maden eller vente på maden, så var den her ret dejlig hurtig at smække sammen og hurtig på bordet.


Sommergrønt m. saftig portobello, 4 personer

2½ dl fin bulgur

1 tsk røget paprika

Lidt salt

2½ dl kogende vand

Svampe

4 portobello – lameller og stilke fjernet

Oregano

Olivenolie – til pensling

Salt & Peber

Sommergrønt

2 rødløg – finthakket

3 fed hvidløg – presset

1 mellemstor zucchini – små tern

1 spsk olivenolie

4 mellemstore gulerødder – tynde skiver

3 gule/røde peberfrugter – tynde skiver

Salt & Peber

Friske basilikumblade


Tænd ovnen på 200 grader.

Kom portobello’erne på en bageplade med bagepapir. Pensl toppen af dem med olivenolien, drys lidt salt og oregano over.

Bag midt i ovnen i ca. 20-25 minutter. Vend portobello’erne når der er gået ca. 15 minutter.


Vend bulgur, paprika og salt sammen i en lille skål. Hæld det kogende vand over og dæk skålen med et låg/tallerken. Stil til side.


Steg løg, hvidløg og zucchini på en pande med olivenolien. Steg ved medium-varme i ca. 5 minutter til løgene er klare.

Vend derefter gulerødder og peberfrugter i. Steg videre i ca. 10-15 minutter, indtil grøntsagerne er møre, men stadigvæk har bid. Smag til med salt og peber.

Skær portobello’erne i skiver.

Server med nogle friske basilikumblade ovenpå. Mmmmm…

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.