image featured

Ditte

Categories Morgenmad, Opskrifter, Sødt

Arme Riddere | French Toast

Kært barn har mange navne… eller kan i hvert fald have mange navne.

Sådan er det også med det skønne stykke “morgenbrød”, der bliver vendt i mælk/dej-blanding og derefter bliver stegt på panden, så det udenpå er sprødt og indeni dejlig blødt.

Mmmmm…

Faktisk så ved jeg ikke (læs: har været for doven), om der er forskel på arme riddere og french toast, eller om det bare er den samme lækre sag med navn på både dansk og engelsk.

Det er egentlig også lige meget – i hvert fald for mig 😉 For det smager skønt, og det er fantastisk at spise sådan en luksus-syndig-nydelsesfuld morgen-dessert en gang imellem.


Jeg kan huske, da jeg var mindre, og min far lavede det som en eftermiddagssnack eller dessert om aftenen. Uh, det var lækkert. Især fordi han altid kun lavede det på sit hjemmelavede franskbrød, når det var blevet lidt tørt og gammelt. Så det var en rigtig luksus.

Så hvis du også har lidt tørt og gammelt franskbrød eller endda boller (helst gerne på størrelse med en håndflade i diameter), så skal du da lave de her arme riddere!


Arme Riddere | French Toast, 4 stk

4 tykke skiver daggammelt franskbrød (2-3 cm tykke)

1 dl kikærtemel (du kan også bruge hvedemel)

2 dl neutral sojamælk/havremælk

Kanelsukker

Plantesmør – til stegning


Pisk kikærtemel og plantemælk sammen til en tyndtflydende dej i en skål. Varm en pande op med plantesmør ved medium-varme.

Kom en skive franskbrød i dejen og lad gerne brødet suge lidt til sig. Vend brødet, så begge sider bliver dækket af dejen.

Drys kanelsukker på begge sider af brødet og steg ca. 2-3 minutter på hver side, så brødet bliver sprødt udenpå.

Hvis du har plads til det på din pande, så steg 2 arme riddere|french toast ad gangen. Så går det lidt hurtigere 😉

Server gerne med frisk frugt, frugtkompot og/eller en klat vegansk yoghurt. Mums!


Pssst…
Du kan også lave en lidt “hurtigere” version. Det eneste, du skal gøre, er: vend brødskiverne i neutral sojamælk/havremælk, drys med kanelsukker på begge sider og steg i 2-3 minutter.

Den her version gør brødet lidt mere “soggy” (på den gode måde!). Det yderste vil stadig blive sprødt, men ikke lige så sprødt. Min kæreste synes den her version er lidt mere hyggelig 🙂

en.pdf24.org    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *