image featured

Ditte

Categories Livsstil, Opskrifter, Sødt

Brombær Crumble

Det her er næsten (kun næsten) et til indlæg omkring det at plukke en masse lækre sager ude i den danske natur. Men det er simpelthen nogle af højdepunkterne i løbet af året for mig, når jeg endelig kan komme ud og plukke lidt lækre sager med hjem.

Denne gang var vi ude og plukke brombær! Jeps, folkens! Brombær er endnu en gang klar til at blive plukket – og hvis du er heldig, så kan du få en masse af disse lækre bær med hjem, hvis du støder på et kæmpe brombærkrat. Og vores skove og naturområder har i den grad kæmpe brombærkrat.

Endnu en gang vil jeg dele et par billeder fra vores brombær-jagt – og til sidst i det her indlæg har jeg delt opskriften på en super-simpel brombær crumble. Yum!

(prøv lige og tæl hvor mange gange jeg har skrevet lækre i det her første afsnit)

Det sjove ved den her plukke-tur var, at naturen var en blanding af sommer og efterår.. der var grønt græs, en masse sommerfugle og svaler, syyygt mange guldsmede og varm sol – og samtidig var der en frisk blæst, faldne blade i gule og brune farver og bladene på nogle af træerne var allerede i gang med at skifte farve!


So without further ado: billeder – og derefter opskrift med billeder 😉

Nok billeder – nu er det tid til opskriften på brombær crumble og billeder af den 😉


Brombær Crumble, 2 personer

5 dl brombær

25 g sukker

½ spsk hvedemel

Crumble

40 g havregryn

60 g hvedemel

45 g brun farin

½ tsk kanel

1 knivspids salt

50 g plantesmør


Tænd ovnen på 175 grader.


Rør brombær, sukker og hvedemel sammen i en skål. Fordel brombærrene i to mindre ovnfaste skåle (jeg brugte ramekiner, 11 cm).

Rør derefter havregryn, hvedemel, farin, kanel og salt sammen i en skål. Du kan sagtens bruge samme skål, som du brugte til brombærrene – og du behøver ikke at tørre den af… hvis du er doven 😉

Rør så plantesmørret i med en ske og rør det sammen, til det begynder at krymle. Fordel krymlet over brombærrene.

Kom de to ramekiner på en bageplade og bag i ca. 25 minutter, eller til krymlet er gyldent og sprødt.


Pssst…
Jeg serverede vanilje-yoghurt til – det giver bare lidt ekstra “Mmmmm-hed” til sådan en bær-dessert. Jeg blandede bare noget naturel sojayoghurt sammen med lidt vaniljesukker. Bum.

PDF24    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *