Hovedret,  Opskrifter,  Sundt

Pulled Jackfruit Burrito

Opskriften har lige fået en opfriskning. Der er ganget op på krydderierne og nu er BBQ sovs blevet obligatorisk. Den er blevet så lækker og meget bedre nu.

Mmmm… pulled jackfruit er skøøøønt! Det er ikke altid lige til at støve op (men kig på mit Psssst… til allersidst), men når jeg endelig får fingre i det, så oplever jeg en indre kamp: jeg får lyst til at lave så meget mad med jackfruit som muligt, men jeg får også lyst til at gemme det, fordi det er så “svært” at få fat i, og jeg bliver nødt til at “ære” det.

Jeg er seriøst en hamstrer nogle gange. Min kæreste og jeg ryddede op i køkkenet for nogle dage siden, og vi fandt ud af, at jeg godt kan lide at hamstre nudler og sushiris. Vi har nudler og sushiris nok til mange, mange, mange retter – altså virkelig mange retter. Så jeg har besluttet mig for, at jeg fra nu af skal lave al den mad, jeg har lyst til – selv mad med ingredienser, der måske ikke lige er til at finde hver dag.

Tilbage til pulled jackfruit. Jeg har aldrig prøvet pulled pork, og jeg har læst mange steder, at pulled jackfruit er vegetarens/veganerens svar på pulled pork.

Jeg ved ikke, hvor sikker jeg er på den sammenligning. Men det er faktisk også ligegyldigt. For vi bør fejre jackfruit for det, som det er: det har en rigtig lækker konsistens og smager ikke rigtig af noget, så det tager godt imod krydderiers smag. Og så kan det blive strimlet!


Hvis du kigger på opskriftens “titel” vil du se, at der er nok til alt fra 2-6 personer. Temmelig stor forskel… mig og min kæreste kunne sagtens spise det hele selv.

Hvis I er 4-6 personer, vil jeg helt klart anbefale at enten servere burritos’ene som enten en forret eller sørge for, at der er mere på bordet, såsom ris (der både kan serveres i og ved siden af), 1-2 salater og eventuelt nogle ekstra majskolber, som man kan gnave i 🙂

Husk: det skal være jackfruit i vand-/saltlage og ikke i sukkerlage; ellers får du en meget sød hovedret eller en underlig dessert 😉


Pulled Jackfruit Burrito, 2-6 personer

Pulled jackfruit

1 løg – finthakket

4 fed hvidløg – presset

1 spsk olivenolie

1-2 chili – finthakket

280 g jackfruit – skåret ud i mindre trekanter (gerne så små som mulige)

½ liter grøntsagsbouillon

2 tsk spidskommen

2 tsk røget paprika

4 tsk oregano

½ tsk kanel

Saft fra ½ lime

1 spsk ahornsirup

½ dl BBQ sovs (Stubb’s er perfekt!)

Salt & peber

Fyld

1 aubergine – 1 cm tykke ringe

Oregano

2 majskolber

Røget paprika

Olivenolie til penslings

Salt

Spinat

4-6 tortillas


Start med at gøre fyldet klar: aubergine og majs.

Tænd ovnen på 200 grader. Kom aubergine-ringe og majskolber på en bageplade med bagepapir.

Drys lidt salt over aubergine-ringene og stil til side. Pensl majskolberne med lidt olivenolie, drys lidt salt over og til sidst røget paprika.


Imens ovnen bliver varm, laves jackfruiten.

Steg løg og hvidløg i olivenolien på en pande ved medium-varme. Når løgene begynder at blive klare, tilføjes jackfruit og grøntsagsbouillon. Giv det et opkog og lad det simre indtil, væsken er kogt helt væk. Sørg for en gang imellem at “mose” jackfruiten med en gaffel – efterhånden som jackfruiten bliver mere mør, vil de små trekanter blive til strimler = den perfekte pulled jackfruit.


Når ovnen er klar, presses aubergine-skiverne med lidt papir, så overskydende væske fjernes. Pensl aubergine-ringene med olivenolie og drys lidt oregano ovenpå hver ring.

Bag midt i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller til aubergine-ringene er blevet møre og har fået lidt farve. Stil til side.

Skær majskernerne af majskolberne.


Når væsken er kogt væk, tilføjes krydderierne og limesaft til jackfruiten. Steg ved medium-varme i et par minutter, tilføj så ahornsirup og smag til med salt og peber.

Hvis du også bruger bbq-sauce, så tilføj den samtidig med ahornsiruppen.


Saml wrappen:

Varm tortillasene. Kom en lille håndfuld spinat i bunden af tortillasene, læg 1-2 spsk jackfruit ovenpå, derefter 1-2 spsk majskerner og slut af med 1-2 skiver aubergine.

Rul tortillaen sammen og nyd smagseksplosionen. Yum!


Pssst…
Jeg har fundet jackfruit i både asiatiske forretninger og bilka! Jep, jeg havde heller ikke regnet med at kunne finde jackfruit i Bilka, men det gjorde jeg under de veganske varer. Den bilka, jeg var i, var den i Fields.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.