Livsstil,  Personligt

Nyt år

2021 er ankommet, og med det er et af de bedste år i mit liv overstået.

2020 var helt objektivt et møg-år, men i mit liv og på gården var 2020 et fantastisk år. Året startede med afslutningen over dem alle: livet og hverdagen, som jeg kendte det – men med denne afslutningen kom også en begyndelse, der satte en masse frø.

Frøene blev til spirer, og de er blevet passet og plejet i løbet af 2020. Min intention er, at disse spirer i år og de kommende skal blive til en fantastisk have, hvor jeg kan finde ro, inspiration, kærlighed, meningsfuldhed, kreativitet og blive genopladet.

Ikke nok med at året startede med en livsforandring, sluttede året også med færdiggørelsen af mit Harry Potter-kogebogsprojekt. Det var omkring 3 års forberedelse, arbejde og finpudsning, og det var i sig selv også livsændrende – i hvert fald i forhold til hvordan jeg udviklede mig selv og mine evner/kompetencer.

Med det som er kommet ind i mit liv (og som jeg gerne vil have), har jeg samtidig fundet ud af, hvad der nok skal ud af mit liv. 

Mit mantra for 2021: Jeg lever glædesfuldt.

Jeg glæder mig ufatteligt meget til at gennemleve 2021 – jeg er spændt på, hvad der kommer; hvad der blomstrer.


Spirer og min have

Ægteskab. I oktober friede Kæresten til mig, så nu er han “Den forlovede” – æh, lad os bare holde fast i det første kælenavn, indtil vi i lovens forstand bliver mand og kone. Men ja, det er ærlig talt fantastisk, og hvis han ikke havde gjort det på vores årsdag, så havde jeg. Det var en skøn overraskelse, men på den anden side var det også en naturlig udvikling. Vi har hunde og katte sammen, og for næsten et år siden flyttede vi ind på gården – ægteskab er ikke kun en pagt mellem os, men også for at sikre hinanden. Vores plan er at få en borgelig vielse (når det kan lade sig gøre), og når det passer (med corona og sådan noget…) få fejret det med fest og farver på en mere naturbaseret/shamanistisk tilgang.


Køkkenhave og gården
. Sidste år gik vi i gang med at anlægge køkkenhaven. Det meste har overlevet – og det er godt gået, når både en tør sommer og hjorte har været godt efter planterne. Nu er det inden længe tid til at lægge frø i jorden, og jeg har været så heldig at få en masse i julegave. Jeg har ikke de mest grønne fingre, og selv om jeg drømmer om en køkkenhave, der til sensommeren bugner af råvarer, saft og kraft, skal jeg nok bare se det som et stort flerårigt eksperiment og oplevelse.

Vores drøm og mål er at lave en gårdbutik. En gårdbutik hvor man kan købe økologiske grøntsager, frugter og urter; hvor man kan finde inspiration; og hvor man kan købe sig et lækkert brød eller en kage med hjem. En gårdbutik der giver oplevelser og ånderum.

Så når det første spadestik laves, lægges fundamentet til vores fremtidige liv, som vi nu drømmer om.


Spiritualitet & å
rshjulet. Jeg har i mange, mange år været interesseret i og dyrket heksekraft. Det er en del af mig, og jeg er vel derfor også en del af dette. Sidste år besluttede jeg mig for at få skabt en praksis, der er en større del af min hverdag – det har medført, at jeg nu undersøger og implementerer nordisk shamanisme ind i mit liv samt (især!) årshjulet. Det er også derfor, jeg har været så stille. Vinteren er tiden til hvile, genopladning og stilhed. Det er noget, jeg virkelig har haft brug for ovenpå det hektiske efterår med et livsprojekt, der både blev færdiggjort og givet videre – så jeg valgte at tage en bevidst pause fra bloggen. Men lige om lidt, og som jeg allerede nu kan se, vil planterne pible op af jorden; jeg kan se, at vintergækkerne er klar til at springe ud inden alt for længe; og der vil jeg også med bloggen springe ud. Få skabt mit rum her på siden, et rum der ikke længere kun kommer til at indeholde opskrifter, men som fra nu af også vil indeholde langt mere af mit spirituelle liv.


Mine dyr
. Mine dyr er mine børn. Det er forunderligt at se de transformationer, som vores hunde og katte har gennemgået – alt til det bedre 😉 Vi arbejder altid på at gøre vores dyrs liv så rige som muligt; give dem oplevelser og stimulans. Men siden vi jo bor på en gård, er det også planen, at vi skal dele vores liv med endnu flere dyr, såsom høns (som vi forhåbentligt kan få hjem i år), heste, grise og måske et par geder.

Og så er der alle de vilde. Vi får besøg af hjorte, kaniner, fasaner, rovfugle og måske endda en ræv – samt alle insekterne og kæmpe-edderkopperne (som én, der er bange for edderkopper, har det været en hård pille at sluge). Dem bliver der også gjort plads til! Vi lader visse steder på grunden være vildt, og dér får de lov til at regere.


Afslutning

Bloggen, som den er nu.

Jeg har skrevet om det et par gange før her på bloggen, men jeg har ikke været og er stadig ikke helt tilfreds med Vegansk for alle. I et godt stykke tid har jeg følt mig mere og mere begrænset af selve navnet, og jeg går og overvejer, om bloggen skal have et helt nyt navn. At bloggen skal være mere “omfavnende” for alle mine spirer og på den måde blive mit helt eget specielle sted på internettet – en slags journal/dagbog. Madlavning og opskrifter er selvfølgelig stadig en del af bloggen, for jeg lever for at spise 🙂

Jeg har aldrig tjent penge på bloggen, og dermed har jeg ikke et “brand”, jeg fortsat skal sælge. Blogging har lige siden mine Grønt Galskab-dage været en kreativ hobby/aktivitet, så hvorfor fortsætte med at putte mig selv ind i den begrænsende boks, som jeg føler, at navnet i bund og grund er?

Måske skyldes det, at jeg på et eller andet plan gik og håbede på, at jeg på den ene eller anden måde ville kunne komme til at leve af det, som jeg lavet her på bloggen. Og når man gerne vil tjene penge skal man have en klar og tydelig profil; en æstetik; et fokus; et produkt.

Det er gået op for mig, at jeg aldrig har haft mig selv med 100% i det her projekt. Det betyder ikke, at jeg ikke står inde for alt det, som er her på bloggen – for det gør jeg, jeg elsker alt det, som er på bloggen… men det er tid til fornyelse.

Dét at jeg ikke har haft mig selv med, har gjort det svært at blive inspireret, prøve (nye) ting af, være vedholdende og udfolde mig kreativt og menneskeligt.

Altså… depression og angst har selvfølgelig heller ikke gjort det lettere eller bedre, og en “nyopdaget” mulig gigt fordelt godt og grundigt rundt i min krop har givet mig en forståelse for, hvorfor jeg muligvis ikke har lige så stort overskud og energi som så mange andre.

Jeg håber, at jeg kan lægge mine selvpåduttede begrænsninger væk og få delt alt det, jeg drømmer om, her på bloggen.

Mit største ønske er, at du vil fortsætte med at komme forbi og følge mig, imens jeg finder min vej.

Er der noget, som du har tænkt dig at skabe mere af eller afslutte i 2021?

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.