Livsstil,  Personligt

Sommer på Gården

Hello! Hello! Hello!

Det blev vist lige til en næsten 3 måneder lang ferie/pause/eksil fra bloggen, men nu er jeg vendt tilbage.

Der skal nemlig deles billeder af mit livs første køkkenhave – og jeg er så stolt af alle grøntsagerne… ærlig talt også lidt bange for nogle af dem, for jeg vidste ikke, at græskar sådan kan overtage både bed og græsplæne! Hver gang jeg kommer derud, bliver jeg overrasket over, hvor græskarplanterne har formået at sno sig hen.

Hvor de ender henne, har jeg ingen idé om. Men de er så gode og rare, for de producerer en masse *masse* græskar, som jeg glæder mig til at plukke i løbet af efteråret.

Hvis du er gerne vil kigge på billeder, bliver du glad – god fornøjelse 🙂

Som du kan se, har jeg haft gang i spirebakkerne og andre potter. Det var vist meget godt, at jeg ikke vidste, hvor omfattende det ville blive, inden jeg gik i gang 😉 På trods af at det kræver arbejde, så er det samtidig virkelig sjovt, spændende, nervepirrende – og det giver mig en dybfølt fred indeni, når jeg pusler rundt i haven.

Jeg købte alle de grøntsager, jeg syntes, ville være sjove at plante. Det blev til mange forskellige slags: rød grønkål, palmekål, broccoli, rosenkål, kabocha græskar, hokkaido græskar, zucchini, majs, solsikker, grønne bønner, lilla bønner, blå kongo kartofler, ditta kartofler, ærter, tomater, peberfrugt, agurk og en masse chili.

Solsikkerne gør mig så glad, når jeg ser dem stråle! Men nu er de begyndt at hænge med næbbet, og solsikkekernerne kan om ikke alt for længe høstes.

Græskarret er mit absolut yndlings over alle: kabocha! Det er umuligt at opdrive i butikkerne herhjemme, og jeg var kun heldig at finde det på en webshop, som desværre ikke længere har dem. Jeg er så spændt på dem. Jeg kom til at plukke to af dem alt for tidligt – men der er så mange, mange, mange (både kabocha og hokkaido) på vej, at det ikke gør noget.

Zucchinierne trives ligesom græskarrene. Vi kan slet ikke nå at følge med og har fået zucchini på alle mulige måder det sidste stykke tid. Næste projekt bliver syltet zucchini, som er lækkert!

Næste år vil jeg godt turde at plukke nogle af blomsterne, så jeg endeligt kan få smagt dybstegte fyldte zucchiniblomster, mmmmm!

Til slut er der billeder af hovedsalat (som nu officielt er blevet min yndlings, ej hvor er den dejlig “blød”), lilla bønner som er dejligt delikate og palmekål. Som du kan se er min palmekål ikke kun elsket af mig selv, men også sneglene. Det er en krig, derude, med de snegle – så i løbet af efteråret og vinteren vil vi lægge granitskærver mellem alle bed, så der forhåbentligt ikke kommer så mange og gnasker al salaten, kålene og alt det andet i sig.

Til slut den lille kasse jeg samler grøntsagerne med, når jeg går på rov i køkkenhaven.

Ville det ikke være fantastisk at købe sådan en grøntsagskasse fyldt endnu mere op med gode grønne sager – og måske et lækker hjemmebagt brød eller kage?!

Dét er min drøm.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.