Opskrifter,  Sødt

Squashkage

Squashkage!

En rigtig nostalgibasker (er det et ord?), som er perfekt her i sensommeren og det tidlige efterår – især hvis man har en køkkenhave, hvor der gror flere zucchinier, end man næsten kan nå at plukke!

Jeg tror, det efterhånden er 3-4 år siden (mindst), at jeg har lavet squashkage. Det betyder selvfølgelig, at jeg er gået amok med at lave squashkage hver weekend i de sidste 3 uger, for det gik op for mig, at jeg virkelig har savnet denne dejligt saftige kage.

Det minder mig om, når man stod i hjemkundskab og skulle bage kage. I vores hjemkundskabstimer lærte vi mere om at lave kage end så meget andet… måske er det også derfor, at jeg er så kageglad. Squashkage og krydderkage var en vist et hyppigt indslag.

Det minder mig i særdeleshed om starten af mit og kærestens (faktisk nu forlovedes) forhold. Mine svigerforældre var så søde at give os en masse fra deres køkkenhave, og med en masse squash/zucchinier i favnen endte det selvfølgelig med squashkage.

Så ja, det er tid til squashkage. En stor og saftig én af slagsen – den er især perfekt på en regnfuld sensommerdag som i dag, men siden det er en kage, er den selvfølgelig også perfekt alle andre dage.

Hvis det ikke lige er squashkage, du er til, kan du jo lave denne Coffee cake (eller nogle af de mange andre kager her på bloggen).

Rigtig god fornøjelse!


Squashkage, 8 mellemstore stykker

1 dl plantemælk

1½ dl appelsinsaft/juice

120 g brun farin

100 g sukker

½ dl neutral olie

3 tsk kanel

1½ tsk ingefær

½ tsk kardemomme

1½ tsk salt

2 tsk vaniljesukker

350 g hvedemel

1 tsk natron

1½ tsk bagepulver

ca. 300 g squash – groftrevet


Tænd ovnen på180 grader
. Beklæd en springform (22/24 cm diameter) med bagepapir.

Pisk plantemælk, appelsinsaft, sukker, farin og olie sammen. Pisk derefter krydderier, salt og vaniljesukker i.

Når det er pisket godt sammen, piskes hvedemel, natron og bagepulver i. Det vil blive en fast dej, men når den revne squash røres i, vil det blive mere “flydende”.

Kom i springformen og bag midt i ovnen i 45 minutter.

Kagen skal højst sandsynlig have længere tid, så lav knivtesten (kniven skal komme ren op af kagen).

Hvis der er rå dej på, eller dejen føles for klæg, dækkes kagen med stanniol. Bag videre i ca. 15 minutter.

Lad kagen køle helt af. Hæld eventuelt glasur over, lav en anden topping eller nyd kagen som den er.


Pssst…
Jeg brugte en Gugelhupf (tror jeg, det hedder) som bageform. Det er en meget dekorativ bageform. Min er stor, så jeg skulle lave en 1½ portion dej – men prøv dig frem med din egen.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.