Højtider,  Opskrifter,  Sødt

Vegansk Jul: Krydderkage m. karamel-frosting

Der er noget helt specielt ved krydderkage. Det må være alle krydderierne, som jo gør sig helt perfekte her til jul!

I aften er det Lucia aften og 3. Advent(!), så ikke nok med, at jeg har lavet denne kage, så har jeg selvfølgelig også lavet en omgang lussekatte! Ja… jeg er ved at dø en smule af sukker-chok, men det er så godt.

Krydderkagen er vel, som alle andre krydderkage. Nu hvor det ikke er sommer, er der ikke zucchini i – for zucchini i krydderkage kan selvfølgelig kun laves om sommeren 😉 Krydderierne er ikke overdøvende, de er milde og giver i stedet en dejlig fyldig smag, der er essensen af både jul og hygge.

Jeg har serveret krydderkagen som en lagkage med karamel-frosting indeni, og det er absolut himmelsk!


Krydderkage m. karamel-frosting

Krydderkage

4 dl plantemælk

1 spsk æblecidereddike

2 dl neutral olie

50 g brun farin

50 g mørk sirup

100 g rørsukker

3 tsk kanel

2 tsk ingefær

½ tsk kardemomme

½ tsk stødte nelliker

2 tsk vaniljesukker

1 tsk salt

50 g mandelmel

350 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk natron

Karamel-frosting

50 g karamel

115 g plantesmør

250 g flormelis

evt 1 knsp salt


Forvarm ovnen til 180 grader
. Beklæd en springform (22 cm) med bagepapir og stil til side.

Pisk plantemælk og æblecidereddike sammen til det tykner. Pisk olie, farin, sirup og sukker i og pisk til det meste af sukkeret er opløst.

Pisk krydderier, vaniljesukker, salt og mandelmel i.

Rør hvedemelet i og til sidst bagepulver samt natron. Dejen er ret tyk og tung.

Hæld dejen i springformen og bag midt i ovnen i ca. 45 minutter. Kagen skal være gylden.

Hvis kagen ikke er færdigbagt efter 45 minutter, dækkes den med sølvpapir og bages videre i 10-15 minutter – så bør den være færdigbagt.

Lad kagen køle af.


Imens kagen køler af, laves frostingen
. Pisk alle ingredienserne til karamel-frostingen sammen og smag eventuelt til med lidt salt.

Stil på køl til kagen er kold.

Når kagen er kold, sættes kagen sammen. Skær kagen igennem så du har to bunde. Smør frostingen på den nederste bund og læg den
anden bund ovenpå.

Stil på køl til kagen skal serveres. Frostingen smelter hurtigt, så kagen kan desværre ikke bare stå ude på bordet og være flot at se på.

Du kan drysse lidt spiseligt kobberstøv ovenpå kagen (det har jeg gjort) eller flormelis inden servering, hvis du gerne vil have lidt på toppen. Du kan selvfølgelig også lave en dobbelt portion af frostingen 😉

   Send article as PDF   

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.