Højtider,  Opskrifter,  Sødt

Vegansk Halloween: Kandiserede æbler

SÅ!

Nu går det slet ikke særlig lang tid før, at min nye bog Vegansk til højtider & fest kommer ud i butikkerne! Yay 🙂

Det er helt vildt, og jeg glæder mig selvfølgelig helt vildt. Det har været en helt sindssyg omgang… og jeg som gik og følte, at første kogebog var en sindssyg omgang. Åh… man lærer altid noget nyt 😉

Men ja… om ikke så lang tid holder jeg endelig min kogebog i hænderne, og det kan du faktisk også!

Er det ikke bare skønt? 🙂

Jeg har tidligere skrevet meget mere i dybden om min nye kogebog – så hvis du har lyst til at læse mere om min nye kogebog, og hvordan det “generelt” har været for mig at skrive kogebøger + gode tips, så klik her.

Men for en sikkerheds skyld vil jeg lige gentage mig selv: det her er simpelthen bogen, hvis du gerne vil have opskrifter til alle de større højtider og festlige dage 😉

Vi starter bogen og året med en ikke-særlig-stor-højtid/festlig dag, og som de fleste danskere måske slet ikke vil have til Danmark: Valentinsdag. What?! tænker du måske, og det er helt i orden. Hvis du er total imod Valentinsdag, så se i stedet kapitlet som et forslag til, hvordan man kan have en romantisk aften med en måske-kommende-kæreste, en eksisterende kæreste eller partner. For det er seriøst sensuelt mad!

Så bevæger vi os mod Fastelavn med både lækre søde sager og et forslag til de tre dage, der leder op til fasten – for vi “fastede” faktisk en gang.

Så bliver det Påske med verdens bedste quiche, der er let og luftig – og selvfølgelig nogle andre lækre sager til påskebordet.

Derefter bliver dagene langsomt varmere, så der er selvfølgelig også et sommer-kapitel, hvor der er opskrifter på både is, ispinde, verdens bedste jordbærtærte (som har fulgt mig i mange, mange år).

Og så bliver dagene langsomt kortere, køligere og mere blæsende, og vi ender i kapitlet Halloween. Min absolut-næsten-yndlingshøjtid (den deler pladsen sammen med Jul). Jeg elsker Halloween – og jeg pynter faktisk op med både “uhyggelige” guirlander, sorte og orange lys og sidst, men ikke mindst 1-2 jack-o-lanterns. (og nej, man kan ikke hade Halloween… sådan er det)

Og så kommer vi til afslutningen af året, men ikke afslutningen på bogen: Jul og Nytår. Aaaaah… endnu en gang har året gået sin runde, og den sidste måned i året skal selvfølgelig sluttes af med både søde sager, det bedste julebord og et brag af en nytårsmenu.

Hey! Jeg skrev jo, at bogen ikke sluttede – for de to sidste kapitler er dedikeret til fødselsdag og vennemiddag. To festlige dage hvor vi selvfølgelig også nyder hinandens samvær og sidder rundt om bordet, klar til at spise en masse skøn mad… for der er selvfølgelig skønne opskrifter i begge kapitler.


Og nu tænker du måske: hvorfor har jeg et billede af blade, når jeg skriver om min nye kogebog Vegansk til højtider & fest? Jo… det skyldes to ting:

1. Der er snart ikke så lang tid til, at det er efterår (åh, elskede efterår!), og med efteråret følger de bedste danske æbler – og selvfølgelig blade på jorden! Jeg ser altid frem til visse råvarer ved hvert årstidsskifte, og når det er ved at blive efterår, kribler mine fingre altid efter æbler!

2. I min nye kogebog er kapitlet Halloween, og når vi kommer til det kapitel (hvis man vel og mærke kan være så tålmodig og ikke lave en eller en del opskrifter derfra inden, året slår oktober), så er der selvfølgelig opskrift på søde æble-sager. Blandt andet kandiserede æbler, som er underskønne! De er simpelthen fantastiske. Et sødlig-syrligt æble dækket med knasende kandis, som man kan gnaske af. Mums!

Nå ja, hvorfor har jeg et billede af blade: Halloween er som sagt i oktober (31. oktober), og i oktober ligger bladene så smukt på jordbunden.

Okay… jeg har skrevet stolpe op og stolpe ned omkring Vegansk til højtider & fest og et mærkværdigt afsnit om mit valg af billede. NU er det tid til opskriften på de kandiserede æbler, som stammer fra min nye kogebog – men som jeg simpelthen bliver nødt til at dele med jer!


Kandiserede æbler, 4 stk

200 g sukker

150 g glukosesirup

½ dl vand

50 g kokosmel – ristet

4 æbler

4 pinde


Hav et glas iskoldt vand klart. Kom pindene igennem æblerne fra bunden. Stil på et stykke bagepapir.

Kog sukker, glukosesirup og vand op i en 2 liter gryde. Test kandiseringen ved at dyppe lidt af kandissen i vandet – når det bliver hårdt, er det klart.

Dyp et æble ad gangen i kandiseringen og drys hurtigt den ristede kokos over. Stil æblerne på bagepapiret til kandiseringen er størknet.


Pssst…
Æblerne kan sagtens holde til dagen efter. Pak æblerne ind i bagepapir. Du kan købe glukosesirup i større supermarkeder, såsom føtex.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.