image featured

Ditte

Categories Hovedret, Opskrifter, Sundt, Supper & Gryderetter

Dhal m. peberfrugt & gulerødder

Jeg havde ikke troet, at jeg ville nå at dele en opskrift, inden vi flytter. Men her er vi!

For du ved… med konstant søvnunderskud og alle vågne timer der bliver brugt på at opdrage nogle vildbasser (med undtagelse af når de skal sove), så har jeg ikke ligefrem tænkt på at lave mad til bloggen. Men så kiggede jeg igennem alle mine gamle opskrifter, der aldrig kom med i min første kogebog Vegansk for alle, og dér var så min elskede dhal. Jeg har valgt at ændre lidt på den, så den i stedet er en gryderet fremfor en suppe, og jeg har piftet lidt op på krydderierne.

Jeg deler opskriften på, hvad der nok for mange (især) veg-folks, er en fast og trofast følgesvend: dhal. Vi har alle hver vores version, og vi har også mange versioner af den version – det er jo ligesom med hummus, for dhal er også lækkert, mættende, sundt og billigt. Og selvfølgelig virkeligt let og hurtigt at lave.

Aftensmaden er med dhal overstået på omkring 30 minutter, og så er der stille i lejren. Medmindre du spiser en spicy version ligesom den her, for så ender du nok med at snøfte lidt i stedet for. Hvis du hellere vil spise en lidt mindre snøfte-agtig version, skal du bruge omkring en halv spiseske chiliflager og 3 cm ingefær i stedet for.


Dhal, 4 personer

1 spsk kokosolie

2 løg – finthakket

5 fed hvidløg – presset

1 spsk chiliflager

5 cm ingefær – skrællet, finthakket

1 rød peberfrugt – små tern

3 mellemstore gulerødder – små tern

200 g røde linser

1 spsk garam masala

1 spsk sojasauce

2 ds hakkede tomater

1 ds kokosmælk

1 dl vand

Server med

Ris

Ristede cashewnødder

Koriander/persille/purløg


Steg løg og hvidløg i kokosolien i en 2-3 liters gryde
. Steg løgene til de er bløde ved middelhøj varme.

Tilføj chili, ingefær, peberfrugt og gulerødder og steg videre i 5-7 minutter.

Tilføj linser, garam masala og sojasauce og steg videre til det begynder at dufte. Rør de resterende ingredienser i.

Giv det et opkog og lad det derefter simre under låg i ca. 20-25 minutter, eller til linserne er kogt ud og har tyknet gryderetten.

Smag til med salt og eventuelt citronsaft.

Lad den stå og trække i 10 minutter inden servering.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.