
Vegansk tikka masala | Tofu-blomkål style
Vegansk tikka masala er himmelsk!
Der var på et tidspunkt en indisk afdeling af Veggie heroes, men den er vist lukket? Anyways, jeg var vild med deres tikka masala, men jeg indså ikke før for noget tid siden, at jeg selv kan lave det herhjemme. Så jeg har lavet det ganske mange gange, og her er min endelige opskrift 🙂
Jeg har tweaket lidt på forskellige veganske tikka masalas, jeg har fundet i kogebøger og internettet, så jeg står på skuldrene af totalt seje foodie-veganere.
Alle de opskrifter, jeg fandt havde kun blomkål eller tofu i sovsen. Blomkål er super lækkert, men det mangler lidt bid og selvfølgelig nok protein, så det mætter ikke så meget som jeg gerne vil have. Tofu er super lækkert, men det mangler det cremede bløde bid. Jeg valgte at komme både blomkål og tofu i sovsen, og det gør retten helt perfekt! Altså helt oh my gaaawd perfekt!
Tofuen er ikke kun tofu, for den er vendt i krydret majsstivelse for derefter at blive bagt i ovnen, og det er den bedste måde at lave tofu på. Bum.
Selv om det virker til, at retten kræver en del arbejde, så kan du lave det hele på under 1 time – det er inklusiv servering 🙂
Vegansk tikka masala, 4 personer
4 dl ris
evt koriander
Sovs
2 spsk kokosolie
1 løg – finthakket
4 fed hvidløg – finthakket/presset
20 g ingefær – skrællet vægt, finthakket
1 mellemstor blomkål – mundrette buketter
1 spsk tandoori masala-krydderimix
1 spsk sojasauce
1 dåse kokosmælk
1 dåse hakkede tomater
2 dl vand
Sprød tofu
400 g tofu – presset for væde, ca. 2×2 cm store tern
50 g majsstivelse
1 tsk salt
2 tsk tandoori masala-krydderimix
2 spsk olie
Forvarm ovnen på 200 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Start med at lave tofuen. Rør majsstivelse, salt og tandoori masala sammen i en stor skål – vend derefter tofuen i.
Fordel tofuen på bagepladen og hæld olien over. Sørg for at der er luft mellem tofu-stykkerner, så de kan blive så sprøde som muligt.
Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter. Vend stykkerne efter halvdelen af tiden er gået. Tofu-stykkerne skal være sprøde.
Imens tofuen er i ovnen, koges risene efter anvisning på pakken. Imens risene koger, laves sovsen.
Steg løg, hvidløg og ingefær i kokosolie ved middelhøj varme i en gryde. Steg indtil det begynder at dufte, tilføj derefter blomkål og tandoori masala og steg videre i 5 minutter.
Rør sojasauce, kokosmælk, tomater og vand. Giv det et opkog og lad det simre under låg i 20 minutter.
Blomkålen skal være mør, så det kan være, sovsen skal simre lidt længere. Hvis du gerne vil have, at sovsen skal være endnu kraftigere, kan du lade den simre i 40 minutter.
Smag til, eventuelt med lidt salt og citronsaft.
Når tofuen er sprød, hældes den i sovsen.
Fordel risene i skåle. Hæld godt med sovs over og server gerne med koriander (masser og masser af koriander! Mmmmm…).
Pssst… Retten smager også super godt dagen efter og dagen efter igen.

