image featured

Ditte

Categories Bøger, Opskrifter, Sundt, Supper & Gryderetter

Miso nudelsuppe

Jeg fik vist ikke lige lagt en opskrift op i går, men når det meste af dagen i går gik på at være sammen med sin elskede søster og nye nevø, så glemmer man både tid, sted og “aftaler”.

I dag var jeg også hjemme hos min søster. Skønt!

Aj, hvor er min nevø bare fantastisk – på trods af at han er en mælke-vampyr, han godt kan lide at skrige, og han ikke rigtig har lyst til at sove…

Men min søster er endnu mere fantastisk. Det er sgu svært at sætte ord på at se hende som mor(!!!), se hende tage sig af, elske og pleje sin søn så han har det som blommen i et æg.

Jeg kan blive ved og ved og ved med at skrive om både hende og min lille nevø (det er godt nok underligt at kunne sige/skrive, at jeg har en nevø).


Dagens opskrift (eller ret, hvis du forstår) er inspireret af The Savages. Jeg skrev kort om den for et par indlæg siden, hvor jeg lavede de skønne, karamel-agtige cookie trøfler. Mums!

I dag er det også en lækker opskrift, men det er ovre i den “salte” verden: Miso nudelsuppe. Perfekt til efteråret… og så er der bare noget med at slubre nudler i sig. Jeg kan vel ikke være den eneste, der synes, det både er skønt og sjovt at slubre nudler?

‘Dinner is in the wok,’ he told her. ‘Your mother had it ready some time ago.’

Angelica had served up some stir fry from the remains of yesterday’s meal. Ivan was closed to finishing. He made a lot of noise sucking in the last noodles before picking up the bowl to drink down the broth.

Matt Whyman: The Savages, side 28

Selv om det her er lige i starten af bogen, så formår Matt Whyman at give et indblik i alle personerne i familien. Man får en klar idé om fra start, hvordan de er, hvordan de agerer – uden at det bliver kasse-agtigt, kedeligt eller stereotypt.

Da jeg første gang læste bogen, fik jeg et ret klart billede af forældrene Titus og Angelica. Det er især Angelica, som har inspireret billederne. Familiens aka hendes hjem er “perfekt”. Jeg forestiller mig det værende tidsløst, lyst og klassisk. Det er derfor, jeg har lidt blomster med på billederne og de smukke, smukke skåle. Jeg er helt vild med de skåle… og jeg er faktisk også ret vild med mine blomster.

Tid til at spise! Bare ignorer Angelica: slubr nudlerne i dig, alt det du vil 😉


Miso nudelsuppe, 4 personer

½ spsk kokosolie

2 rødløg – tynde halvmåner

35 g ingefær

3 fed hvidløg – presset

2 spsk sojasauce

1 spsk risvineddike

saft fra ½-1 citron

2 liter kogende vand

4 gulerødder – skiver

250 g broccoli – små buketter

200 g grønne bønner

2 peberfrugter – strimler

200 g tofu – tern

XX spsk miso

250 g nudler

50-75 g cashewnødder – ristet


Kog nudlerne efter anvisning
.


Skræl og hak ingefæren fint
.

Steg rødløg, ingefær og hvidløg i kokosolien i en wok. Efter 2 minutter tilføjes sojasauce, risvineddike og citronsaft, steg videre i 5 minutter.

Tilføj det kogende vand, giv det et opkog og lad det simre i 15-20 minutter.

Tilføj grøntsagerne, tofu og miso og lad det simre videre i 5-7 minutter, eller til grøntsagerne er blevet møre, men stadigvæk er sprøde og har bid.

Hvis suppen ikke har pow i smagen, tilføjes eventuelt lidt salt eller mere syre i form af risvinseddike/citronsaft – det plejer at give et godt final touch.


Server suppen over nudlerne og drys cashewnødderne over
.


Pssst…
Det her er ikke en suppe, der er hot. Så hvis du godt kan lide chili, så tilføj enten 2 chilier i skiver (styrke efter dit behov) eller sriracha, når løg, ingefær og hvidløg steger i olien.

www.pdf24.org    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *