
Indisk-inspireret karrygryde m. gyldne ris
Glædelig forårsjævndøgn!!
Så er solen rigtig ved at komme tilbage… i hvert fald i forhold til timer, for der er ikke særlig meget sol her hos mig i dag. Men det gør ikke så meget, for rundt omkring mig springer blomsterne op og frem – og jeg må være ærlig, det gør mig glad.
Min kæreste var så sød at købe nogle mini-påskeliljer og hyacinter til mig, så nu står de fint og pynter i stuen (selvfølgelig langt væk fra vores kats kløer, næse og mund).
Er de ikke bare fine?
Jeg kan simpelthen ikke understrege, hvor meget jeg ser frem til mere lys, sol og varme. Og jeg glæder mig helt vildt til, at jeg kan fylde altanen op med blomster, krydderurter, lidt grøntsager og måske endda også en jordbærplante eller to.
Men indtil da vil jeg bare nyde denne skønne og aromatiske indisk-inspirerede. Og selv om den er cremet og varmende, så passer den egentlig ret godt til at byde foråret velkommen.
Så her er opskriften!
Når jeg laver mad, laver jeg tit store portioner – vi er to, og jeg laver garanteret nok til 4 personer. Men det gode ved at lave meget mad er, at der så er rester tilbage. Hvem kan klage over en lækker og super-hurtig omgang frokost eller aftensmad dagen eller to dage efter?
Indisk karrygryde m. gyldne ris, 4 personer
Karry-blomkål
1 blomkålhoved – mindre buketter
½-1 spsk neutral olie
ca. 1 spsk karry
salt
Gyldne ris
5 dl basmati ris
1 liter vand
1-2 tsk gurkemeje
1 dl grønne ærter
½ tsk salt
Karry
1 spsk kokosolie
1 spsk grøn karrypasta (se altid efter om der er fisk eller andet animalsk i!)
200 g tofu
1-2 chili – finthakket
4 fed hvidløg – presset
500 g broccoli – mellemstore buketter
4 gulerødder – tynde, skrå skiver
2 spsk soyasauce
2-3 dåser kokosmælk
saft fra 1 lime
200 g edamamebønner – optøet
200 g rødkål – fintsnittet
Topping
½-1 skive ananas pr. person – ca. 1 cm tyk, skåret ud i mundrette tern
½-1 lime pr. person
Karry-blomkål
Tænd ovnen på 200 grader.
Vend alle ingredienserne sammen på en bageplade med bagepapir. Tilføj eventuelt lidt ekstra karry, hvis ikke alle buketterne er dækket – men det skal selvfølgelig være efter din egen smag.
Bages midt i ovnen indtil, buketterne er blevet gyldne/har fået farve – det tager omkring 35 minutter.
HUSK: når halvdelen af bagetiden er gået, skrues ovnen over til grill. Det er det, som vil give buketterne farve, når de ikke bliver pandestegt.
Gyldne ris
Rør alle ingredienserne sammen i en gryde.
Giv risene et opkog. Når vandet koger, røres risene.
Skru derefter ned for varmen, så det simrer – du skal ikke røre i risene, bare lad dem passe sig selv.
Når væsken er væk fra bunden af gryden, slukkes for varmen (det vil tage omkring 10-15 minutter).
Tag låget af og lad risene stå og køle af.
Karry
Imens risene og blomkålene hygger sig, kan du gå i gang med karryen.
Læg tofuen mellem noget toiletpapir/køkkenrulle og pres indtil der ikke rigtig frigives væske (hvis papiret bliver meget vådt, tages noget nyt). Skær tofuen ud i nogle mundrette tern.
Steg kokosolie, karrypasta, tofu, chili og hvidløg i en wok, indtil det begynder at dufte, og karrypastaen har lagt sig om tofuen.
Tilføj broccoli, gulerødder, soyasauce og kokosmælk. Tilføj kokosmælk efter hvor tyk du gerne vil have, at karryen skal være.
Giv det et opkog og lad derefter simre, til broccolien er mør, men stadig har bid.
Sluk for varmen og rør de sidste ingredienser i.
Rødkålen vil give karryen en fin lilla kulør. Smag til! Mangler den lidt fylde? Så tilføj lidt salt og eventuelt også mere limesaft.
Karryen skal smage frisk, men den skal ikke være syrlig!
Så har du en lækker karry med aromatiske ris og lækre, bløde og sprøde karry-blomkål.
Top ananas og eventuelt lidt mere lime.. og hvis du har det, så tilføj endelig koriander! Mums 🙂
Pssst… Hvis du ikke vil have en karry med lilla kulør, så lad være med at vende rødkålen i til sidst og server i stedet som topping.

