Morgenmad,  Opskrifter,  Sundt

Vegansk Morgenmad: Tofu scramble m. artiskok

Long time no see… eller rettere no writing. Jeg har i næsten to uger tænkt på alle de indlæg, jeg burde have delt; og derefter har jeg forkastet tanken, for jeg hader det der med “jeg bør”.

Men du skal vide, at jeg har tænkt meget på dig, som har besøgt Vegansk for alle undervejs i denne næsten 14-dages tørke! Forhåbentlig kan jeg rette op på det med den her skønne morgenmad, der er spækket med protein og kraft. Ellers så kan jeg love, at jeg har så mange indlæg, der er klar til at blive delt.

Du kan blandt andet forvente i løbet af de næste par uger en opskrift på vegansk mac and cheese(!) + indlæg om de top 5 fødevarer du “bør” spise, hvis du træner + lidt mere debatterende indlæg, som kommer ind på både den sociale veganer, det veganske sundhedsideal og aktivismens flere ansigter + indlæg der fokuserer på at leve med depression og mange, mange flere slags indlæg! Så… jeg er jo slet ikke tabt for idéer til, hvad jeg kan skrive om – jeg er bare fuldstændigt tabt for energi, og det er lige det, jeg skal kæmpe mig igennem.


Men lad os nu fokusere på det vigtigste lige nu: MAD! Endnu vigtigere morgenmad! Morgenmad er noget af det bedste, man kan spise – og her tænker jeg ikke lige i forhold til, at morgenmad holder dig mæt og sørger for, at du ikke hopper i eftermiddags-hunger-fælden. Morgenmad har en helt speciel stemning over sig, især når man kræset om det. Så er det som om, man nærmest får serveret kærlighed og omsorg lige ind i munden – og det er den eneste grund til, at jeg spiser morgenmad.

Heldigvis indeholder den her tofu scramble en masse kærlighed og ømhed, men den indeholder også en masse protein, så efter du har spist en portion, er du klar til at møde dagen og dens udfordringer eller oplevelser – og vigtigst af alt forbliver du mæt undervejs!

Forresten så er det her noget af en monster-portion (selv i mine øjne), så når jeg skriver, at der er til 4 personer, så der nok til 4 personer og rester – medmindre I selvfølgelig er 4 personer, der har en monster-appetit 😉

Som du kan se, serverede jeg morgenmaden i form af tacos, som pt er noget af det bedste på jorden ifølge min mave. Men du kan sagtens servere det med alt muligt andet: brød, kartofler, for sig selv, som topping ovenpå grød, hvad du nu engang har lyst til.

Og lige eeeen ting til (muligvis den vigtigste): den her scramble er lavet og serveret indenfor 10-15 minutter!


Tofu scramble m. artiskok – 4 personer

400 g tofu – smuldret i større stykker

280 g majs

130 g artiskok (vand/olie) – skåret i mindre stykker

2 tsk olivenolie

1 tsk røget paprika

2 fed hvidløg – presset

150 g ærter

1 spsk sojasauce

Saft fra ½ citron

75 g spinat

Purløg – efter behov (jeg brugte det som erstatning af løg)

Salt & peber


Steg tofu, majs og artiskok på en stor pande med olien i 2-3 minutter
.

Tilføj røget paprika, hvidløg, ærter, sojasauce og citronsaft og steg videre i 5-7 minutter. Smag til.

Sluk for varmen og vend spinat og purløg i. Smag til med salt og peber.

Server som det er eller som for eksempel tacos, på brød eller noget helt tredje.

Så er du klar til at tage imod dagen!

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.