Mexicansk Shepherd’s Pie
Jeg elsker mexicansk mad – faktisk elsker jeg al mad, der kommer fra mellem- og sydamerika.
Så nu har du ikke kun en opskrift på Mexicansk bønneskål, nu får du også en opskrift på en Mexicansk Shepherd’s Pie.
Er min opskrift ligesom den traditionelle? Lang fra! Men den smager fantastisk godt, så måske kan jeg blive tilgivet for at lave en ret, der i sidste ende egentlig slet ikke er en Shepherd’s Pie?
Hvad er der så i denne lækre ret? Jo, den er fyldt med hvidløg, majskerner, tomat, limesaft og chili – faktisk mangler vi bare en håndfuld lækre tortillachips og avokado, men det kan du jo sagtens servere til!
Mexicansk Shepherd’s Pie
2 løg – finthakket
4 fed hvidløg – presset
2 peberfrugter – finthakket
300 g majskerner
4 gulerødder – groft revet
2 tsk olivenolie
200 g fast tofu – smuldret
1 spsk oregano
saft fra 1 lime
1 spsk soyasauce ELLER glutenfri tamari
1-2 chili i adobo (erstattes med 1-2 chili + 2-3 tsk røget paprika) – finthakket
2 dåser hakkede tomater
½ liter vand
70 g tomatpuré
1 tsk sukker
Salt og peber
Polenta
200 g majsgryn (ikke majsmel)
1½ liter kogende vand
½ tsk salt
2 spsk olivenolie
Topping
3 store tomater – i skiver
Oregano
Salt
Steg løg, hvidløg, peberfrugter, majskerner og gulerødder i olien ved medium-lav varme i ca. 10 minutter (ved at have en medium-lav varme sørger du for, at grøntsagerne bliver tilberedt i deres egne safter).
Tilføj tofu, oregano, limesaft, soyasauce og chili – lad det stege videre i 5 minutter.
Tilføj de resterende ingredienser, giv det et opkog og lad det simre ved lav varme under låg i 15-20 minutter. Smag til med salt, peber og eventuelt flere krydderier.
Imens det simrer tænder du for ovnen (200 grader) og går i gang med polentaen
Polenta
Kom majsgrynene i en gryde og hæld det kogende vand over – sørg for at have et piskeris ved hånden, for du skal piske i det med det samme!
Polentaen skal have lav varme.
Pisk olivenolien og saltet i. Pisk rundt i det i 5-10 minutter. Når det begynder at blive cremet, kan du slukke for varmen.
Saml det hele
Når fyldet er klart, kommes det i en 34×24 cm bageform.
Fordel polentaen ovenpå.
Fordel tomaterne ovenpå polentaen. Drys salt og oregano over tomaterne, så de også får smag.
Bages i ovnen i 45-50 minutter.
Og så har du en Shepherd’s Pie med masser af smag, og som mætter!
Pssst… Hvis du ikke har (eller ikke vil bruge) tofu, så kan du sagtens erstatte det med 1-2 dåser bønner (240-480 g) – frit slag på alle hylder!
Pssst… Du kan også sagtens lade være med at bage det hele bagefter, hvis du gerne vil have en hurtigere aftensmad.
Så kan du fordele fyldet ovenpå den kogte polenta og servere enten rå eller bagte tomatskiver til… og som jeg foreslog inden opskriften: tortillachips og avokado – mums!