Veganske spisesteder

Veganske Spisesteder: Souls & Nicecream Copenhagen

I går fik jeg endelig indkasseret den sidste af mine julegaver fra min søster – og det var kun fordi, min søster mindede mig om, at jeg faktisk stadigvæk havde min gave til gode 😉

Hun havde inviteret mig ud og spise på Souls – med alt betalt! Er jeg bare en heldig søster eller hvad?

Bagefter inviterede jeg hende på dessert fra Nicecream Copenhagen! For selvfølgelig skal et måltid sluttes af med dessert, eller… det er min og min søsters livsfilosofi.


Souls

Melchiors plads 3, 2100 København Ø

Mandag-onsdag: 10-21.30, torsdag-fredag: 10-22, lørdag: 9-22, søndag: 9-20.30

Hjemmeside


Jeg har hørt en masse godt omkring Souls, og jeg har gerne ville prøve det i suuuuuper lang tid. Og så er jeg jo så heldig at have en søster, der i mange år har forstået, hvordan jeg bliver allermest glad: mad!

Vi ankom omkring kl.13, og da vejret på det tidspunkt stadigvæk var godt, kunne vi sidde udenfor og nyde solen. Det er jo ret skønt, at man kan sidde udenfor i solen (eller under skygge, hvis det er mere tiltrækkende) og nyde ens mad.

Vi fik hurtigt et par menukort i hænderne af en medarbejder, og så var det ellers om at beslutte sig for, hvad der skulle smages. Jeg vil med det samme afsløre, at det tog sin tid at finde ud af, hvad vi ville have. Vi besluttede os relativt hurtigt for, at det enten skulle være en af deres salater eller sandwiches… og derefter tog det os 10 minutter (hvis ikke mere?) at tage den endelige beslutning.

For både salaterne og sandwichene lød så lækre, og vi havde ærlig talt lyst til at smage det hele! Vores samtale lød lidt henad det her:

“Mmmmm… det ser bare så lækkert ud!”

“Hvorfor er der ikke nogle af de andre gæster, som har bestilt? For så har vi i det mindste en idé om, hvad vi burde vælge”

“De burde seriøst have en smage-menu – så kunne vi spise det hele på kortet”

“Har du fundet ud af, hvad du vil have?” “Nej… det er for svært at vælge” “Jeg tror, jeg vil have det her… eller måske det her…”


Til sidst besluttede vi os for 2 sandwiches: Soulful BBQ og Sweet and smoky. Til drikke bestilte vi: mango lemonade og hindbær lemonade.

Og kort tid efter kom vores drikkelse. Min søster fik mango lemonaden og jeg fik hindbær lemonaden.

Og ikke så lang tid efter (dejligt – for vi var begge to virkelig sultne) kom vores sandwiches.

Min søster fik Soulful BBQ, og jeg fik Sweet and smoky.

Soulful BBQ sandwich m. BBQ-svampe, solsikkepesto, bagt kartoffel, tomater & super greens

 

Sweet and smoky sanwich m. tomat tapenade, sød kartoffel, forårsløg, koriander, tomater, solsikkepesto & super greens


Vi fik faktisk ikke smagt på hinandens mad – kun lemonaderne. Begge lemonader var dejligt syrlige uden at være alt for søde…

Hver mundfuld af min sandwich var en smagseksplosion – og det var super lækkert! Well… alt var en smagseksplosion, undtagen tomaten som var sådan en udvandet tomat, der ikke gjorde noget som helst for sandwichen.

Men det eneste, jeg kan sætte fingeren på ift min sandwich, var, at den søde kartoffel var kold. Jeg kan bedst lide, at alle ingredienserne i en sandwich har samme temperatur.. så den søde kartoffel burde være blevet lunet lidt inden servering.

Det samme “problem” var der med min søsters sandwich, hvor der var bagt kartoffel i – kartoflen var kold. Men ellers syntes hun rigtig godt om den.


Jeg vil helt klart besøge Souls igen, for de der salater (især Supreme salad) lød helt fantastiske! Så om ikke så længe regner jeg med at slå et smut forbi igen, og så skal der guffes salat.

Prisen for både sandwich og lemonader var efter min mening helt fine. Vi blev begge mætte af sandwichene, og de smagte godt.


Nicecream Copenhagen

Elmegade 30, 2200 København N

Mandag-søndag: 12-21

Facebookside


Og hvert måltid bør altid afsluttes med en dessert.

Jeg har før fået is fra Nicecream Copenhagen. Det eneste, jeg kan sige, er, at efter et stykke tid, når jeg ikke har fået det, begynder jeg at drømme om deres cookie med en ordentlig portion is mellem de to cookies!

Det er seriøst helt fantastisk is, og der er så mange isvarianter at vælge imellem. Og så er deres cookies sprøde og fyldt med chokolade.

Og sådan var det også i går. Vi gik hele vejen fra Souls til Nicecream Copenhagen, og det var mere en indskydelse fra min side, der gjorde, at vi endte med at spise en lækker “cookie-is” hver foran deres butik.

Forskellen fra sidste gang, jeg var der, til i går var, at nu bliver “cookie-isene” lavet med det samme i stedet for, at de ligger klar i fryseren.. og selv om jeg ikke kunne sætte en finger på “cookie-isen” sidst, så var det bare så lækkert med en helt frisklavet én af slagsen.

Min søster fik citronis mellem sine cookies, og jeg fik deres jordbær-swirl (med hvide chokoladeflager – yum!). Og denne gang huskede vi at smage på hinandens, mmmmmm…

Og hvem kan klage over prisen (jeg tror, jeg betalte 49 kr pr. “cookie-is”), når det er sådan en bombe?

Min søsters – længst væk

 

Min – tættest på


Det eneste problem? Nu har jeg lyst til is fra Nicecream Copenhagen igen 😉

Og problemet for min søster og hendes kæreste? De bor kun en lille gåtur derfra – min søster er gravid – hun vil invitere sin kæreste på is derfra = der vil nok blive guffet is derfra meget, meget regelmæssigt 😀

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.