Opskrifter,  Sundt,  Sødt

NiceCream m. jordbær & kokos

Jeg har spist en masse is de sidste par dage – både på de solrige, og mindre solrige, dage.

Der er bare et eller andet ved is… mon det kan være fordi, at det er cremet, fløjlsblødt, køligt og helt igennem afhængighedsskabende? I think so!

Det bedste ved is er også, at der er så mange minder forbundet til is – i hvert fald for mig. Jeg kan huske, når vi sejlede og lå til ved en havn, og den første eller anden aften (alt efter hvor sent vi ankom) gik hen til is-caféen. Jeg bestilte tit en vaffelis med det hele: 2-3 kugler is (helst chokolade, jordbær og pistacie), guf og, hvis jeg var heldig, en flødebolle!

Når vi var hjemme, havde vi tit sodavandsis liggende. Så efter en lang dag, hvor jeg legede “hest” med mine kammerater, skyndte vi hjem for at hente en sodavandsis – og så skyndte vi os igen ud i haverne for at lege videre… og der gik aldrig lang tid, for vi boede alle sammen i samme rækkehus.

Men en ting, vi aldrig gjorde/lavede i mit barndomshjem, var hjemmelavet is. Det er lidt spøjst, når min mor var og stadigvæk er en foodie – en god gammeldags foodie. Men samtidig så var det bare ikke helt lige så let (økonomisk) at købe en ismaskine, som det er i dag. Og is lavet i beholdere, hvor man rører hver halve time, bliver bare ikke lige så cremede og fløjlsbløde som med en ismaskine.

Men det er hverken sodavandsis eller cremede is fra ismaskiner, som jeg deler i dag. Derimod er det veganerens bedste ven: NiceCream lavet på frosne bananer!

NiceCream er både cremede, fløjlsbløde, fulde af smag, og så er det også et sundere alternativ til de andre veganske is på markedet! Eller… det kommer selvfølgelig an på, hvad man vælger at komme i og ovenpå ens NiceCream.


Udover at spise is har jeg ikke været så aktiv… jeg har været lidt nede på energi, hvilket også er derfor, jeg ikke har fået udgivet denne opskrift noget før.

Jeg skriver dog snart om mit nyeste projekt, som jeg er så spændt på at dele med jer!

Og jeg kan love, at selv om jeg ikke har så meget energi for tiden, så vil jeg stadigvæk sørge for at dele mindst to indlæg om ugen 🙂

Og her er et billede af den skønneste, skøreste og mest snakkende kat – som jeg er så glad for at dele mit hjem med: Nori!


NiceCream m. jordbær & kokos, 1 person

2 bananer – frosne

150 g jordbær – friske/frosne

evt 1 spsk kokossukker

evt lidt plantemælk

1 spsk kokosflager

2-3 jordbær – i skiver


Blend bananer og jordbær i en blender/food processor.

Hvis det har svært ved at køre rundt, kan du tilføje lidt plantemælk. Jeg vil anbefale soja- eller mandelmælk, da rismælk efter min mening gør isen for “iset”.

Og hvis du har en sød tand, ligesom mig, så kan du også tilføje 1 spsk kokossukker 😉

Når isen er cremet, kommes den i en skål. Pynt med kokosflager og jordbær.

Mums!

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.