Opskrifter,  Sundt,  Tilbehør

Cremet kartoffelsalat m. sennep-dressing & urter

Mmmmm… cremet kartoffelsalat med en mild smag af sennep og krydderurter. Endnu en rigtig sommerklassiker.

En sommerklassiker jeg først indenfor de senere år begyndte at tage til mig, for jeg hadede cremede kartoffelsalater, da jeg var yngre. Bare tanken om at skulle spise sådan en omgang, gav mig kuldegysninger. Så jeg lod selvfølgelig altid de cremede kartoffelsalater være, medmindre en venlig sjæl lagde en skefuld op på min tallerken, inden jeg kunne nå at takke nej – ak og ve! Jeg tror, at det skyldtes, at kartoffelsalater ofte indeholder mayonnaise, og selv om jeg i dag holder meget af vegansk mayonnaise, så kunne jeg ikke snuppe mayonnaise, da jeg var yngre – måske fordi det havde en underlig smag, var tyk og gav mig en hinde i munden. Anyways, sådan er den her kartoffelsalat ikke. Den er selvfølgelig frisk og fuld af smag!

Skønheden ved en kartoffelsalat er, at du lave den præcis, som du har lyst til. Hvis du har lyst til radisser, kan du tilføje dem, og opskriften bliver ikke dårligere; hvis du ikke kan lide radisser, lader du være med at tilføje dem – ligesom mig 😉 Det, jeg vel prøver at skrive, er, at den her opskrift giver en meget simpel kartoffelsalat. Men den er i mine øjne en helt perfekt kartoffelsalat. Derudover kan jeg typisk også bedst lide, når kartoffelsalater er så simple som muligt og primært fremhæver kartoflerne – så det er altså, hvad jeg har lavet.

Æh… så er der ikke mere at skrive, for ærlig talt vil jeg hellere tilbage til min tallerken med kartoffelsalat. God appetit!


Cremet kartoffelsalat m. sennep-dressing & urter, 4 personer

1 kg nye kartofler

250 g neutral soja yoghurt

½-1 spsk sennep

1-2 tsk ahorn sirup

12 g persille – finthakket

12 g purløg – finthakket

Salt & peber


Kog kartoflerne i 7 minutter
. Lad derefter kartoflerne stå i vandet i endnu 7 minutter, eller til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra og lad dem køle af.

Skær kartoflerne i halve/kvarte (alt efter størrelse).


Pisk soja yoghurt, sennep og sirup sammen
. Smag til med salt og peber og rør derefter krydderurterne i. Smag til igen. Dressingen skal have en mild smag af sennep.


Vend dressingen i kartoflerne
. Server som tilbehør til aftensmad, grillmad eller spis dem helt for sig selv – det gør vi nogle gange herhjemme, for kartoffelsalat er bare godt!


Pssst…
Hvis du gerne vil have en mere fast dressing, kan du erstatte 50-75 g af soja yoghurten med vegansk creme fraiche eller vegansk mayo, hvis du har brug for en endnu mere fed dressing. Jeg kan virkelig godt lide at erstatte yoghurten med creme fraiche, men det er ikke altid, at jeg har det hjemme på lager, eller at det er til at finde i butikkerne (hvis jeg altså har glemt at bestille det hjem).

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.