Opskrifter,  Snack

Majsfritter m. chili

Majsfritter! Åh, majsfritter! Hvor har det taget mig lang tid at lave en opskrift, der sidder i skabet.

Kender du det, at du har kæmpet med noget i flere dage, måneder eller år? Det vil bare aldrig rigtig lykkes helt; det vil aldrig rigtig blive helt rigtigt. Men så en dag… så sker det! Du er brudt igennem, og du sidder nu med det, som du har stræbet efter – så handler det om at nyde det. Når sådan en oplevelse handler om noget tankemæssigt eller uhåndterligt, som man ikke kan have fysisk mellem hænderne så er det lidt sværere nogle gange bare at nyde resultatet – men når det er noget helt håndterligt, som du kan se, røre og måske endda spise, så kan man ikke andet end at nyde det. Især når det handler om mad, for så er det jo i sig selv en ren sansemæssig oplevelse.

Hmmm… jeg får vist solgt de her majsfritter, som værende helt guddommelige og verdens bedste. Det ved jeg nu ikke, om de er – men de er i hvert fald hamrende gode! Så gode at jeg lavede dem to gange i løbet af tre dage – den udtalelse kan du tage, som du vil 😉

Men ja, nu er det endelig sket: jeg har fået lavet nogle majsfritter, som er helt perfekte efter min smag. Og så er de endda både glutenfri og spækket med protein! Udover dét smager de virkelig skønt, har en skøn konsistens, og så mætter de! Det kan man ikke brokke sig over.

De er hurtigt lavet, selv om stegeriet tager lidt tid. Lige en vigtigt oplysning: hvis du bruger friske majskerner i stedet for dåsemajs, skal du være opmærksom på olien. Væden fra de friske majs kan få olien til at springe, så pas på dig selv.


Majsfritter m. chili, 12 stk

250 g majs (friske/dåse)

1 rød peberfrugt – små tern

2 fed hvidløg – presset

1-2 chili – finthakket (jeg brugte chili i adobo-sauce)

½ tsk røget paprika

2 tsk basilikum

2 tsk løgpulver

1 tsk salt

Peber

1 spsk majsstivelse

75 g kikærtemel

½ dl vand + et par spiseskeer

Olie – til stegning


Rør majs, peberfrugt, hvidløg, chili og krydderier sammen i en skål
. Smag til.

Rør først majsstivelsen i, så det er godt inkorporeret – rør derefter kikærtemelet i, da kikærtemelet vil gøre det ret tørt.

Tilføj vandet og eventuelt nogle ekstra spiseskeer, indtil dejen er fast, men cremet.


Gør en tallerken med papir klar. Varm olien op på en stor pande
. Steg majsfritterne på hver side i ca. 3-4 minutter ved middelhøj varme.

Lad de stegte majsfritter køle af på tallerkenen.

Server majsfritterne med lækker dip og salsa – du kan for eksempel bruge den her 🙂

Jeg orkede ikke selv at lave salsa/dip, så jeg åbnede et par, som jeg havde liggende: peberfrugt-bruschetta og mango-chili salsa.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.