Drikkelse,  Højtider,  Opskrifter

Vegansk Jul: Æble-glögg m. appelsin

Glædelig 1. Advent!

Endnu et år er næsten gået, og denne gang er det også afslutningen på et årti. Men inden du drukner helt i eksistentielle kriser, julestress, julefrokoster og andre julerier, så gør én god ting for dig selv:

Sæt dig ned i din sofa eller din dejlige stol og træk vejret dybt, helt ned i maven og mærk roen brede sig i din krop – selv 10 sekunder er bedre end ingenting.

Derefter skal du trisse ud i køkkenet i dine tykke sokker eller hjemmesutter og gå i gang med at lave en varmende, krydret og rigtig julet drik til dig selv – og det skal da selvfølgelig være denne skønne æble-glögg. Måske kan du, imens glöggen står på komfuret, øve dig lidt mere på at vende tilbage til din krop med vejrtrækningen.

Hvis det ikke helt er lige sådan at få vejret ordentligt ned i maven, så skal det nok komme, når du snuser de krydrede juledufte fra glöggen i dig. For ikke nok med at glöggen er krydret med appelsin, så er der også kanelstænger, stjerneanis, nelliker, vaniljesukker og ikke mindst rom i! Både kinder, næse, hænder, fødder og maven vil blive dejligt varme, og på den måde skal december nok blive fyldt med skønne, milde og dejlige juleminder og hygge.

Selv om jeg skriver, at det er en glögg, så er det her en drik, du kan lave på under 10 minutter!

OBS: Til selve opskriften bruger jeg den alkoholfri rom: romISH. Hvis du hellere vil bruge en rom med alkohol så start eventuelt med ½-1 dl i stedet for – medmindre du godt kan lide det boozy 😉

Jeg bruger jo den alkoholfrie rom som smagsgiver, og den giver derfor ikke et lige stå stort spark som en rom med alkohol vil gøre.


Så sæt dig ned i sofaen, smæk benene op under dig eller på sofabordet og nyd æble-glöggen med lækker vegansk julebag. Det er sådan en rigtig juledag skal være.

Og glæd dig til rigtig meget julehygge her på bloggen!


Æble-glögg m. appelsin, 4 personer

1 liter æblemost

Saft fra 2 appelsiner

1 appelsin – i skiver

3 kanelstænger á 6 cm

3 nelliker

2 stjerneanis

2 tsk vaniljesukker

50 g brun farin

2 dl rom (valgfri: alkoholfri)

Fyld

50 g rosiner

50 g mandler – smuttede, groft hakket


Kom alle ingredienserne, undtagen fyldet, i en 1½ liter gryde
. Giv det et opkog.

Når det begynder at “brumme” uden at koge, og der stiger lidt damp op fra gryden, slukkes for varmen.

Lad gryden stå på komfuret. Smag til.

Kom rosiner i og lad glöggen stå og trække i 5 minutter.

Når glöggen er klar til servering, kommes mandlerne i.

Server i 4 krus – eller bare drik det hele selv.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.