Livsstil,  Personligt

Foodie Corner

Jeg har været i det totalt u-inspirerede hjørne de sidste par uger. Og øv! Hvor er det bare frustrerende og kedeligt.

Det er også derfor, jeg holdt den der mega-lange ferie (i hvert fald i mine øjne) ferie fra bloggen. Jeg brugte dog ferien på lidt nyttigt, såsom at lave lidt retter fra de nogle af de veganske kogebøger, jeg har. Det gav lidt saft og kraft.

Men det u-inspirerede hjørne har også gjort, at jeg ikke har været så re fået smidt noget på bloggen før i dag – altså siden sidste uge. Men til gengæld fik du så i sidste uge et langt og relativt dybdegående indlæg omkring omega-3 og veganisme. Hvis du ikke har læst den, så kan du klikke lige her og få gjort det.

I dag vælger jeg så at gå i inspirationens hjørne og tage dig med!

Jeg gider nemlig ikke længere at være u-inspireret. Jeg gider ikke at være frustreret, og jeg gider ikke at kede mig. Jeg elsker jo alt, der har med mad at gøre.

Jeg elsker at læse om det – hvilket er derfor, jeg er i gang med at lave benarbejdet til at komme i gang med en Harry Potter-kogebog!

Jeg elsker at se film omkring mad.

Jeg elsker at se madlavningsserier.

Jeg elsker at se dokumentarer omkring mad.

Men selv om jeg elsker alt med mad, så ved jeg også godt (inderst inde), at nogle gange kommer der bare perioder, hvor inspirationen ikke helt er til at gribe fat i. Derfor har jeg også fået sammensat min egen lille liste mad mad-inspiration, som jeg er sikker på altid får inspirationen til at boble indeni mig igen!

Så her er de film og madserier/madserie-afsnit, som udover bøger, får the inspirational juices flowing again.

Perfekt til weekenden, hva’?


Film

Chef

Det er den nyeste madfilm på min inspirationsliste, og jeg elsker den. Den handler om en kok, der har mistet sin arbejdsglæde, fordi han ikke får lov til at lave den slags mad, han brænder for. Han ender med at begå professionsselvmord, og han beslutter sig derfor at gå efter det han brænder for: hans mad i hans egen foodtruck.

Hver gang jeg ser den, får jeg lyst til at skrue maks op for det her album og så gå i køkkenet og lave mellem- og sydamerikansk mad. Yummmm!


Chocolat

Hvem kender ikke Chocolat? Hvis du ikke gør, så skal du se den, især hvis du elsker chokolade! Chokoladen er i sig selv ikke i total centrum i filmen, men når chokoladen endelig er i total fokus, så kan du ikke andet end overgive dig til chokoladens magiske egenskaber – lidt ligesom den forfærdelige præst, der til sidst overgiver sig til sine chokolade-lyster 😉


Julie & Julia

Uh, Julie & Julia! Det her er en rigtig feel good-film omkring Julie Powell, der leder efter en mening. Den mening finder hun ved at koge, stege og bage sig igennem Julia Child’s klassiker Mastering the art of French cooking. 524 opskrifter på 365 dage.

Det bedste ved filmen er helt klart, når man følger Julia Child, som spilles af Meryl Streep, imens hun sammen med sin mand er i Paris, hvor hun finder (livs)glæden ved at lave mad – og derefter ved at lave den kommende klassiske kogebog sammen med to andre kvinder.

Den her film har flere gange givet mig mad-inspirationen og glæden tilbage, og den har givet mig lyst til at kaste mig ud i samme projekt: at koge, stege og bage mig igennem en kogebog på et år. Jeg har bare endnu ikke fundet “Kogebogen”.


Waitress

Waitress handler om servitricen Jenna, der arbejder i Joe’s Pie Diner. Hun er i et dårligt forhold, og hun flygter væk i fantasien ved at lave de mest vidunderlige tærter, der senere bliver lavet i dineren, hvor hun arbejder.

Hendes drøm er at vinde en tærte-konkurrence, hvor hun kan vinde nok penge til at starte forfra et nyt sted – væk fra hendes piece of shit mand. Da hun opdager, hun er gravid, bliver hun nødt til at finde ud af, hvad hun nu skal gøre.

Det lyder som en trist film, men Adrienne Shelley, som har skrevet og instrueret filmen (og som også spiller én af rollerne), har formået at lave det til en hjertevarm, inspirerende og finurlig film. Forholdet mellem Jenna og de andre servitricer, som også er veninder udenfor arbejdet, er skønt – og alle de lækre tærter får i den grad mundvandet til at løbe.


Stegte Grønne Tomater

Og sidst, men ikke mindst: Stegte Grønne Tomater. Det her er en film, jeg har husket fra, jeg nærmest var helt lille. Det er et fantastisk drama om to kvinders liv i sydstaterne i 1930’erne fortalt til en kvinde, der i 1980’erne leder efter noget – noget der måske livsgnisten.

Der er så mange fantastiske scener, men det der er helt vidunderligt ved den film er to ting: de to kvinder i 1930’erne og deres ubrydelige venskab + selve maden! De to kvinder, uden at afsløre hverken plot eller handling, åbner deres helt eget spisested, hvor de serverer de mest himmelske stegte grønne tomater.


Youtube

Post Punk Kitchen

To af mine absolut yndlings veganske kogebogsforfattere står bag Post Punk Kitchen, og de fire afsnit serien består af. Kom med ind i køkkenet hos to totalt seje kvinder, der har det sjovt, der laver lækker vegansk mad, og som i hvert afsnit inviterer et band forbi.

Isa Chandra Moskowitz er den veganske kogebogsforfatter, der fik mig totalt overbevist om, at vegansk mad er alt for lækkert, og at vegansk mad ikke kun er salater.

Du kan se afsnittene her: 1234


Cupcake Wars

Hvis du elsker cupcakes, og du gerne vil se en veganer vinde over konkurrenterne, så skal du da se det her afsnit af Cupcake Wars!

Se afsnittet lige her.


Cutthroat Kitchen

Og endnu en sej veganer vinder over konkurrenterne i den her totalt skøre madlavningskonkurrence.

Se afsnittet her.

Jeg håber, du har fundet lidt inspiration. Er der nogle film, tv-serier, dokumentarer, madlavningskonkurrencer og/eller bøger, der giver dig mad-inspirationen tilbage?

   Send article as PDF   

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.