Morgenmad,  Opskrifter,  Tilbehør

Vegansk Bacon | Facon (sponsoreret)

Er du klar til lækker vegansk bacon? Som man i “umindelige” tider har kaldt Facon i det ganske veganske internet-land.

En skive tofu der både er salt, røget og sød, og dermed super lækker!

Jeg har været så heldig, at Med24 spurgte, om jeg ville bruge en tofu fra deres sortiment og lave baconen med, og det sagde jeg ja til. Jeg takker ikke nej til tofu, og især ikke når jeg så kan lave en ekstra omgang tofu bacon aka facon. Så jeg testede Biogan tofuen, og det blev rigtig lækkert!

Det er ikke den typiske tynde og sprøde bacon, jeg prøver at efterligne. Hvis det er noget som helst, så er vi nok mere ovre i tykke skiver bacon, som giver én noget at tygge på. Og lige præcis til sådan noget, så er tofu altså bare godt! Eller seitan! Jeg tror, at seitan kunne være perfekt til det – men det må blive en anden gang 😉

Så her har du tofu bacon til en dejligt morgen, eller til når du skal lave en vegansk omgang Spaghetti Carbonara.

Det er bare godt!


Men hvad sker der lige for, at det er så lang tid siden, at jeg sidst har delt noget som helst her på bloggen? Og hvorfor er jeg så røvsyg og kun deler en gang om ugen?

Tjo, nu skal du læse med for at få en del af svaret – hvis du gider. Hvis du ikke gider, så ved du godt, hvad du skal gøre: rul ned til den gode opskrift på tofu bacon 🙂

Jeg er en “hoarder” i forhold til mad. Jeg har en tendens til at samle så meget mad som muligt ind i det lille køkken, min kæreste og jeg har – for mad gør mig glad. Det er ikke en overraskelse for mig… men det er en overraskelse, at jeg åbenbart også gemmer en masse opskrifter til dårligere tider. Jeg har en masse opskrifter, som jeg gerne vil dele, men et eller andet i mig siger, at jeg skal huske at gemme opskrifterne til dårligere tider… til onde tider hvor jeg ikke længere kan finde på ny mad at lave.

Well, er det egentligt ikke lidt ligegyldigt at skrabe en masse opskrifter til bloggen og mig selv, hvis jeg ikke deler dem? Jo, det er det – så jeg fik taget mig sammen til at dele en gammel kending, som jeg har lavet nærmest lige siden, jeg blev veganer.

Heldige dig og heldige mig! For nu har jeg endelig fået delt en opskrift, og forhåbentligt betyder det, at jeg så får taget mig sammen til at dele alt det, jeg har skrabet sammen.

Men er det ikke tid til en god omgang morgenmad? Jo, det er.


Vigtig
information inden du går i gang med opskriften

I forhold til tofuen så er der jo flere forskellige størrelser tofu. Jeg plejer næsten altid at bruge Rema1000’s firm tofu (selv om jeg også rigtig godt kan lide Aldi’s, men sådan en butik ligger bare lidt for langt væk til, at jeg på en doven hverdag eller lørdag gider at tage derhen).

Så hvis du bruger Rema1000-tofu eller en tofu, der ligner den, altså en tynd tofu-blok, så følger du bare fremgangsmåden.

Hvis du bruger en tykkere tofu a’la Urtekrams tofu-blok, så skal du skære midt igennem den, så du får to tyndere tofu-blokke. Derefter kan du følge fremgangsmåden!


Tofu Bacon | Facon, 16 skiver (2-4 personer)

200 g tofu

½ dl sojasauce

½ dl + 3 spsk ahornsirup

1½ tsk røget paprika

5 spsk olivenolie

1 knsp salt


Tænd ovnen på 200 grader
. Du skal bruge et tærtefad (22 cm i diameter).


Pres tofuen så overskydende væske presses fra
. Sørg dog for at du ikke presser for hårdt, så tofuen går i stykker.

Skær tofu-blokkene i 4 lige store stykker. Skær derefter stykkerne midt i gennem, så du ender med i alt 16 tyndere stykker. Læg dem op i tærtefadet.

(eller skær tofuen som du har lyst til! Hvem er jeg, der dikterer, hvordan din tofu bacon skal se ud?)


Pisk sojasauce, ahornsirup, paprika, olivenolie og salt sammen
. Når det er pisket godt sammen, hældes det over tofuen.

Vend eventuelt de tofuskiver, der ikke er blevet dækket helt.


Bag midt i ovnen i 20 minutter
. Hvis du gerne vil spise amerikanske pandekager eller vafler til, kan de laves nu for hurtigere servering.

Når de 20 minutter er gået, tages tofu-skiverne op af marinaden med en gaffel. Stil tærtefadet til side.

Læg et stykke bagepapir på bagepladen og læg derefter tofu-skiverne på. Bag igen i 10-15 minutter.

Lad gerne tofu-baconen køle af i 5 minutter – så bliver tofuen mere bidefast.

Så har du nogle skønne skiver marineret tofu, som er perfekt som vegansk bacon 🙂

   Send article as PDF   

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.