Opskrifter,  Sundt,  Supper & Gryderetter

Grøn Minestrone

Det er rigtig suppevejr! Og hvor er det bare godt, for jeg har villet dele denne skønne suppe med dig i rigtig, rigtig lang tid nu – men siden vi fik en ekstrem varm sommer, så syntes jeg ikke rigtig, at det gav så meget mening at dele en opskrift på en varm og hot suppe. Hvem har lyst til at blive endnu mere varm, når solen banker ned? Ikke mig… giv mig hellere et stort glas iskoldt ice tea! Og is i lange baner!

Men nu er det koldt, og det regner, og det blæser – så nu vil jeg gerne have en krammer i en skål suppe, og så er det jo oplagt at dele den her.

Det er faktisk en ret perfekt overgangssuppe. Ligesom vi har overgangstøj (okay, dét har jeg ikke, men jeg har hørt, at nogle har?), så bør vi da også have overgangssupper. For lige nu har jeg egentlig ikke lyst til en cremet græskarsuppe eller en cremet kartoffelsuppe, de er lidt for bastante… men så passer det jo meget godt med en klar suppe.

Anywho, jeg kan klart anbefale dig at bage fenniklen som i opskriften! Til at starte med overvejede jeg bare at komme den direkte i suppen samtidig med zucchini og ærter, men så kommer den jo ikke til sin ret. Fennikel er en gudespise, når den bliver bagt – og suppen bliver derfor en gudesuppe eller noget 😉

Det, jeg prøver at få igennem, er, at suppen bliver alt for lækker, når fenniklen bliver bagt – så gør det, selv om du måske hellere bare vil proppe den direkte i suppen.


Forresten… hvis du ikke har set det, så tilbyder jeg nu kostvejledning via min virksomhed Plantevejen.

Du kan læse mere om Plantevejen, hvad jeg tilbyder og priser lige HER


Grøn Minestrone, 4 personer

Bagt fennikel

1 fennikel – skiver

Olivenolie – til pensling

Salt & peber

Minestrone

1 spsk olivenolie

1 rødløg – tynde halvmåner

3 fed hvidløg – presset/tynde skiver

1 chili – tynde skiver

2 liter kogende vand

Saft fra ½-1 citron

1 spsk grøntsagsbouillonpulver

1 tsk sukker

350 g kartofler – i kvarte/mundrette stykker

2 mellemstore gulerødder – små tern

1 stor zucchini, ca. 200 g – tændstikker

200 g grønne ærter

2-3 spsk kogte beluga linser pr. person – jeg kogte 1 dl rå linser; du kan også købe kogte grønne linser på dåse

Salt & peber

Friske krydderurter – jeg har brugt fennikel-stilken, persille og dild


Tænd ovnen på 200 grader
. Gør en bageplade med bagepapir klar. Kom fennikel-skiverne på bagepladen, pensl med olivenolie og drys salt og peber på.

Bagt midt i ovnen i 15 minutter. Tag ud og stil til side. Skær i mere mundrette stykker.


Lav suppen imens fenniklen er i ovnen
. Steg løg, hvidløg og chili i olivenolien i en gryde.

Når løgene er klare, hældes det kogende vand over. Kom citronsaft (start med saft fra en ½), bouillon, sukker og lidt salt i. Lad suppen simre i 5 minutter. Smag til.

Kom nu kartofler og gulerødder i. Lad suppen simre under låg indtil kartoflerne er begyndt at blive møre – det tager omkring 10 minutter for kartoflerne at blive møre.

Når kartoflerne er møre, tilsættes zucchini og grønne ærter – lad det simre videre i 5-7 minutter. Sluk for varmen.


Kom 2-3 spsk linser i bunden af en skål
. Hæld derefter suppen over. Kom fennikel-skiverne i og pynt med friske krydderurter.

A hug in a bowl


Pssst…
Jeg synes, det er ret mættende suppe, men jeg kan klart anbefale at servere et godt brød til, mums!

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.