Ketchup
Tomatsæsonen er ved at være færdig… fuldstændig færdig. Men det betyder ikke noget, for der er stadigvæk rig mulighed for at købe friske tomater, som i øjeblikket smager af okay-meget. Det kommer selvfølgelig an på, om du er så heldig at få fat i nogle modne tomater.
Nå, men her mit forslag til en lækker omgang hjemmelavet ketchup. Den er dejlig sød, har en snert af syrlighed og er så lækker cremet, at du bliver nødt til at spise den sammen med alt! Pasta, bagte kartoffelbåde, som dip og ja, hvad der ellers kan klare en god omgang tomat.
Den skal simre i 1 time, og det lyder måske af meget (og en anelse for overskudsagtigt), men prøv… det kan godt være, at den ikke bliver en fast bestanddel hjemme i køkkenet, men den kan jo godt blive til en selvforkælelses-gave??
Ketchup
1 kg tomater – i tern
4 æbler – i tern
3 løg – i tern
3 tsk salt
150 g sukker
1 dl balsamicoeddike
1-2 chili – finthakket
1-2 tsk røget paprika
Kom alle ingredienserne i en stor gryde og giv det et opkog. Når det begynder at boble, skrues der så langt ned, at det kun akkurat simrer. Lad det simre i 1 time uden låg. Rør en gang imellem.
Når timen er gået, blendes det med en stavblender. Det kan holde sig i ca. 2 uger.
Pssst… med den her opskrift får du virkelig meget ketchup! Så hvis du ikke er den helt store ketchup-spiser, så kan du sagtens halvere opskriften og stadigvæk få en masse.
Og da det hele alligevel skal blendes, så er det ikke så vigtigt for ens og små ternene er.