Opskrifter,  Sødt

Kokostoppe m. chokolade

Skal vi en tur ned ad barndommens gade?

For mig er kokostoppe ren nostalgi, og de fører mig straks tilbage til min barndom.

Det er ikke fordi, vi fik virkelig mange kokostoppe, da jeg var mindre – men alligevel er kokostoppe uforløseligt forbundet til barndommen, ligesom havregrynskugler (og dem fik vi heller ikke mange af derhjemme dengang). Hvis der er noget, som er 100% forbundet med min barndom, så er det min mors boller toppet med tomat, og min fars hjemmelavede sandwichbrød.

Men tilbage til kokostoppene, for det er dem, som skal have min skriftlige kærlighedserklæring i dag.

Der er noget helt specielt ved dem.

Den skønne ristede kokossmag med chokoladens dybe og mørke smag.

Den knasende kant med det bløde og søde fyld.

Kokos og chokolade. Et ægteskab der er holder.


Jeg søgte lidt på kokostoppe-opskrifter på nettet, for de sidste mange gange, hvor jeg har lavet dem, er det gået helt galt.

De blev for tunge, for klæge og ja, bare alt, alt for triste. Så trist blev jeg over det hele, at jeg til sidst valgte ikke at lave dem igen – så det er i hvert fald 3 år siden, jeg sidst satte tænderne i en kokostop.

Men internettet er jo til for at inspirere – og inspireret blev jeg. Den nye (nok nærmere gamle, for jeg er altid bagud) dille er, at man kommer marcipan i kokostoppene! Hvor luksus er det lige? Sådan husker jeg i hvert fald ikke barndommens kokostoppe.

Men jeg kan godt lide tanken om marcipan i kokostoppe.

I stedet for æg har jeg valgt at bruge majsstivelse med lidt plantemælk. Man kan sagtens bruge kikærtelage~aquafaba, men det gider jeg ærlig talt ikke at stå og piske let og luftigt for derefter at se, at det klasker sammen, når det røres sammen med de andre ingredienser. Kikærtelage og mig er kun venner, når det har med desserter at gøre, der traditionelt er fyldt med æggehvider.


Så nyd endelig de her knasende, søde, kokos-chokolade lækkerier.

Du har fortjent det!


Kokostoppe m. chokolade, 8 stk

100 g kokosmel

70 g sukker

1 knsp salt

50 g marcipan – groft revet

½ dl plantemælk

2 spsk majsstivelse

100 g mørk chokolade


Tænd ovnen på 180 grader
. Gør en bageplade med bagepapir klar.

Rør kokosmel, sukker, salt og marcipan sammen i en skål. Når det er rørt godt sammen, røres plantemælk og majsstivelse i.

Bliv ved med at røre indtil kokosdejen bliver mere fast i det.

Form dejen til ca. valnødde-store kugler.

Kom kuglerne på bagepladen, pres lidt på siderne så kuglerne bliver mere trekantsformede.

Bag midt i ovnen i 10-12 minutter – kokostoppene skal være let-gyldne.

Lad kokostoppene køle helt af.


Smelt chokoladen når kokostoppene er blevet kølige
. Smør/dyp bunden af kokostoppene ned i chokoladen.

Lad chokoladen størkne – kom gerne kokostoppene i køleskabet, for så går det hele lidt hurtigere 😉

Spis!

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.