Drikkelse,  Opskrifter

Lemonade m. lime | Limonana

Skal vi lige skrue maks op for Gypsy Kings, tage solbriller på og sidde ude på terrassen, imens vi nyder denne iskolde drink? Det tror jeg da nok lige!

Det er i hvert fald, hvad jeg får lyst til at gøre, når jeg laver denne skønne limonade. Den er ligesom alle andre limonader (og hyldeblomstsaft) indbegrebet af sommer, sol og slow living, aaaahhhh… forskellen er bare, at denne limonade er med lime og mynte, og det giver lige den ekstra tand. Tand af hvad? Det ved jeg da ikke, men det er godt!

Der sker en masse lige nu, og det er derfor, der “kun” har været et ugentligt indlæg. Men jeg har fået lidt mere styr på det hele, og jeg har derfor også fået planlagt lidt mere grundigt, hvad det er, jeg vil dele… hvilket jeg vist også skrev i sidste indlæg i sidste uge. Anyways, i dag er det helligdag, så jeg vil ikke tænke på alt muligt andet end dét, som har med afslapning at gøre.

Limonana’en er hurtigt lavet, faktisk er det primært ventetiden, som er lidt irriterende.. men det er det hele værd!

Lige et tip: for at få mest saft ud af dine limes, kan du rulle med hånden mod bordet – på den måde løsner du op for “kødet”, og du vil have lettere ved at få det meste af saften ud.


Limonade m. lime | Limonana, 2 store glas

Sirup

200 g sukker

6 spsk vand

Drink

2 dl limesaft – fra omkring 6 lime

2 dl iskoldt vand

12 mynteblade – fra omkring 4-6 store stilke

16 isterninger


Start med at lave siruppen
. Giv sukker og vand et opkog i en lille gryde, lad det derefter simre til sukkeret er opløst. Sluk for varmen og lad det køle af.


Når siruppen har fået stuetemperatur eller er blevet helt kold, laves limonana’en
. Blend alle ingredienserne sammen i en blender, til isterningerne er blevet knust. Hvis du gerne vil have en mere slush ice-agtig konsistens, så skal du blende drinken med flere isterninger, gerne dobbelt så mange.

Server med limeskiver og mynte i glasset, hvis du skal føle dig lidt fancy 😉

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.