Vegansk græsk yoghurt m. valnødder & sirup | Yiaourti me meli
Græsk yoghurt med valnødder og honning var noget, min far yndede at servere en gang imellem. Jeg tror, han lavede det, når en lille sult meldte sig, og han gerne vil dele med os andre. Og når det altså passede med, at vi havde græsk yoghurt OG flydende honning (ikke noget der var at finde i hverdagen hjemme hos os).
Så det var altid en lille overraskelse om eftermiddagen eller aftenen, og jeg elskede det! Jeg kunne dog godt have brugt mere honning på dengang 😉
Så til minde om min elskede far, og fordi jeg havde en kæmpe lyst til tyk, cremet yoghurt, kommer opskriften op på bloggen. Eller det er ikke så meget en opskrift, som det er en rettesnor.
Jeg håber, at denne version på en vegansk græsk yoghurt med ahornsirup og drænet vegansk yoghurt kan stille din lille sult.
Opskriften er til 1-2 personer, alt efter hvor sulten man er. Jeg kan i hvert fald ikke spise en helt portion for mig selv, medmindre jeg er ret sulten.
En sidste ting: yoghurten skal dræne natten over, hvis du gerne vil have en tyk yoghurt.
Vegansk græsk yoghurt m. valnødder & sirup | Yiaourti me meli, 1-2 personer
200 g vegansk neutral yoghurt (jeg bruger Alpro neutral)
1 lille håndful valnødder
Ahornsirup
Start med at dræne yoghurt dagen før. Hvis du har en tragt til kaffe, er den perfekt, så skal du blot komme 2 kaffefiltre i, da vegansk yoghurten indeholder meget vand.
Hvis du ligesom mig ikke har en tragt til kaffe, skal du bruge 3 kaffefiltre, en si og en skål. Riv kaffefiltrene op, hvor “linningen” er, og fordel dem i sien, så der ikke er huller (og yoghurten derfor ryger igennem, det ville være lidt trist).
Placer sien på skålens kanter og hæld derefter yoghurten i sien.
Lad yoghurten stå ude på køkkenbordet i 3-8 timer og stil derefter i køleskabet til næste dag. Jo længere tid du lader yoghurten stå ude, jo mere syrlig og tyk vil den blive.
Dagen efter. Skrab yoghurten af kaffefiltrene og kom i en lille skål/serveringsglas, rør rundt i yoghurten til det bliver cremet.
Rist eventuelt valnødderne på en pande til de begynder at dufte. Det plejer jeg at gøre.
Hak valnødderne groft og fordel på yoghurten. Hæld så meget ahornsirup over, som du har lyst til – jeg plejer at komme omkring 1-2 spiseskeer ovenpå.
Server!
Pssst…
Du kan også servere det som lag. Kom halvdelen af yoghurten i den lille skål og derefter halvdelen af valnødderne og siruppen og top af med resten.
Ristede pekannødder er også virkelig lækre i stedet for valnødder.
Og sidst men ikke mindst, så kan du jo bruge en vegansk honning i stedet for ahornsirup. Enten købe den eller lave den selv
2 kommentarer
Helene Helleskov Junker
Faldt over denne helt fantastisk hjemme side. Kanon og lige hvad manglede.
Ditte
Hej Helene
Tusind tak for de dejlige ord! Jeg håber, at du finder en masse opskrifter, som du kan blive glad for 🙂
Den her er helt klart en af mine yndlingsopskrifter, især fordi den er så enkel men så velsmagende.
Hilsen Ditte