Hovedret,  Opskrifter

Vegansk kebab pizza (reklame)

Så har jeg endelig tid til at sidde ned og få delt en opskrift!

En opskrift jeg har villet dele i 2 uger… ugh, typisk mig og stakkels Edgy Veggie der har ventet på, at jeg skulle skrive en anmeldelse af produktet. Men, men, men bedre sent end aldrig, og her er så min anmeldelse og en lækker opskrift på den nok mest snaskede pizza.

Men lige først en erkendelse fra min side: Vegan MOFO kommer nok ikke til at ske… som du kan se, er vi nået til d.15 august = halvdelen af august er gået, og jeg har fået lagt 3(?) opskrifter til MOFO op. Det er en temmelig trist statistik, og derfor trækker jeg mig, og dermed ved du nu, at du ikke skal forvente en opskrift hver dag i august. Men som jeg også har skrevet, så fortsætter jeg med min typiske 2 indlæg om ugen (og jeg drømmer stadig om at kunne dele 3 indlæg om ugen, men… det er vist bare en drøm).

Der har bare været så meget. Vi fik ikke huset, for der kom lige et andet par og snuppede det fra os; så nu er vi på jagt igen. Kørekortet går stadig stødt fremad, så det bruger jeg en del tid på at forberede mig til. Vi har smuk-ificeret lejligheden, og lige nu er den temmelig ubeboelig – så den er grim, indtil vi får sat det hele på plads, men så er den også blevet meget pænere. Og så er der livet udover den lille boligjagt- og kørekort-boble.

Så tilbage til pizzaen, for pizza gør livet godt igen.

Jeg prøvede først kebab-seitanen i en burger, og det var ikke så godt – men det var meget bedre end souvlaki-seitanen. Bagefter, ligesom med souvlakien, gik det op for mig, at jeg selvfølgelig kunne have prøvet den på en meget bedre facon: kebab pizza!

Jeg elskede kebab pizza, da jeg var yngre – og jeg elsker stadig kebab pizza i dag, bare i en meget, meget mere dyreelskende form. Selve kebab-seitanen har en rigtig god konsistens: den er ikke gummi-agtig (som seitan godt kan blive), men derimod har den bid, imens den stadig er blød i det. Smagen er krydret, men mild.

Og selvfølgelig passer den her seitan perfekt ovenpå den her pizza. Så jeg er i himlen, og når køkkenbordet bliver klart igen, skal jeg så meget lave en til omgang!


Vegansk kebab pizza, 1-4 personer
😉

Dej

3 dl fingervarmt vand (½ dl kogende vand + 2½ dl koldt vand)

25 g gær – du kan også bruge mindre

200 g groft mel

½ spsk salt

½ spsk sukker

2 spsk olivenolie

ca. 300 g hvedemel + til æltning

Fyld

100 g tomatpuré

2 tsk oregano

1 portion Edgy Veggie Pulled Seitan Kebab (200 g)

Agurkeskiver

Tomatskiver

Strimlet salat (jeg brugte hjertesalat)

Dressing

100 g vegansk yoghurt

½-1 tsk løgpulver

1-2 fed hvidløg – presset

½-1 tsk sennep

1 lille håndfuld persille – finthakket

Salt&peber


Start med at lave dejen
. Pisk vand og gær sammen, når gæret er udrørt, røres det grove mel ud i.

Pisk derefter salt, sukker og olivenolie. Rør det resterende mel i, og rør indtil dejen bliver fast – det kan være, du skal komme mere mel i.

Kom lidt hvedemel på bordet og ælt dejen. Ælt dejen indtil den er elastisk og blød.

Lad dejen hæve i 45 minutter.


Lav dressingen
. Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt, peber og eventuelt lidt mere af de forskellige krydderier.

Stil på køl.


Lav “tomatsovsen”
. Rør tomatpuré og oregano sammen med vand indtil det bliver cremet, og det virker til, at det nemt kan smørres ud på dejen. Pas på at “tomatsovsen” ikke bliver for tynd. Stil til side.


Når dejen har hævet, tændes ovnen på 220 grader
(ikke varmluft). Gør en bageplade med bagepapir klar.

Ælt dejen og rul den ud, så den kan dække bagepladen nogenlunde. Læg dejen ovenpå bagepladen.

Smør pizzadejen med “tomatsovsen” og fordel kebab-seitanen ovenpå.

Bag midt i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller til dejen er sprød.


Lav pizzaen
. Fordel agurke- og tomatskiver samt det strimlede salat ovenpå pizzaen.

Hæld dressingen over og smovs så den pizza i dig!


Pssst…
Du kan sagtens gøre det hele meget lettere for dig selv: køb en færdigbagt pizzabund, og så har du pizza på 10-15 minutter i stedet for.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.