Opskrifter,  Sødt

Chokoladekage m. lavendel | Vegan MOFO

Hold da op et regnvejr og tordenvejr i dag, hva’?

Det betyder selvfølgelig, at der skal kage på bordet. Jeg har i lang tid haft lyst til at lave noget med lavendel, men jeg har indtil nu ikke rigtig haft nogen idé om, hvad det skulle være. Derudover er lavendel jo også ret aromatisk, og jeg har læst, at det hurtigt kan blive sæbet i smagen – det har selvfølgelig afskrækket mig. Men nu er det nu! For som dagens prompt reklamerer:

Afternoon tea – what would you serve up for a classic British afternoon tea to impress Mary Berry?

Jeg skal simpelthen prøve at imponere selveste Mary Berry. Den hyggeligste tv-vært i mit absolut yndlingsmadlavnings/ahem… bageprogram. Men problemet er jo med sådan en dame, at man ikke har lyst til at skuffe hende… jeg tror nu ikke, at kagen som sådan vil skuffe (for den smager hamrende godt!), men det er nok ikke lige, hvad en englænder vil forvente på kagefadet til afternoon tea 😉

Men alas, jeg nu engang lavet denne lækre og saftige chokoladekage med lavendel, og derfor kommer den altså på kagefadet.

Kagen har den skønneste og fineste milde aroma af lavendel, som komplimenterer chokoladen fantastisk. Kagen er luftig, men samtidig fugtig = den bedste kage-konsistens! Chokolade ganachen er på den lidt tynde side, men den er absolut essentiel for kagen og husk endelig også saltflagerne, de får kagen til at blive et kulinarisk vidunder… eller noget.

Det er i hvert fald en skøn kage, som er perfekt, hvis du for første gang skal lave noget med lavendel.


Chokoladekage m. lavendel

3 dl plantemælk

2 tsk æblecidereddike

½ dl neutral olie

175 g sukker

½ tsk salt

100 g mørk chokolade – finthakket

235 g hvedemel

2 tsk vaniljesukker

3/4 tsk natron

1 spsk tørret lavendel – knust/blendet

Chokolade ganache

100 g mørk chokolade – hakket

½ dl plantemælk

Maldon salt/flagesalt – til topping


Tænd ovnen på 180 grader
. Gør en bageform (25×35 cm) klar med bagepapir.


Start med at lave et opkog med lavendlen
.
Giv plantemælken og lavendlen et opkog i en lille gryde og lad det simre i 2 minutter.

Si lavendlen fra – husk at presse væden ud, så du får smagen ned i mælken.


Pisk lavendel-mælken sammen med æblecidereddike, så det tykner
. Pisk olie, sukker, salt og 75 gram af chokoladen i. Når chokoladen er smeltet, røres hvedemel, vaniljesukker, natron og det resterende chokolade i.

Hæld dejen i formen og bag midt i ovnen i ca. 35 minutter.

En kniv skal komme ren ud af kagen = den må godt se lidt fugtig ud, men der må ikke komme rå dej på kniven.

Lad kagen køle af.


Imens kagen køler af, laves ganachen
. Giv plantemælk et opkog. Når det koger, slukkes for varmen, og chokoladen røres i – rør indtil chokoladen er smeltet.

Når kagen har kølet af i omkring 15 minutter (når den stadig er varm, på grænsen til lun), hældes ganachen over kagen.

Lad kagen køle helt af. Server med lidt maldon salt ovenpå og med en dejlig kop the.

   Send article as PDF   

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.