image featured

Ditte

Categories Opskrifter, Sødt

Chokolade cookies m. karamel

Jeg elsker cookies!

Faktisk så elsker jeg al slags kage, men hvis jeg skulle lave en liste over top 5 bedste søde sager, så ville de her Chokolade cookies m.karamel snildt komme med.

Ikke nok med at den brune farin giver en lækker mørk karamelsmag, så har jeg også valgt at tilføje lidt ekstra karamelsmag med hjælp fra karamelekstrakt. Derudover er det vaskeægte chokoladecookies, og der er næsten for meget chokolade i (men det jo kun noget en uægte chokolade-elsker ville sige, ikke?).

Jeg kan ikke andet end skrive: lav dem og kom i chokolade-cookie-himlen!


Chokolade cookies m. karamel, 16 stk

1.2 dl neutral olie

½ dl plantemælk

200 g brun farin

2 tsk vaniljesukker

1 tsk salt

2 tsk karamelekstrakt

2 spsk maizena

75 g groft mel

175 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

75 g mørk chokolade – finthakket

125 g mørk chokolade – i små tern


Varm ovnen op til 175 grader.


Pisk olie, plantemælk, brun farin, vaniljesukker, salt, ekstrakt og maizena sammen. Det skal piskes i ca. 2 minutter, eller til det begynder at tykne og ligne karamel.

Pisk det grove mel i.

Rør hvedemel, bagepulver, natron og al chokoladen i – det vil være lidt af en kamp, at få chokoladen ordenlig ind i dejen, men det gør ikke noget.

Tag en ½ spiseske af cookie-dejen og rul den mellem dine hænder. Læg kuglen på en bageplade med bagepapir og tryk den let ned – du skal nok bruge 2 bageplader, medmindre du laver kæmpe-cookies.

Bages midt i ovnen i 10-11 minutter.

Lad dem køle af – og stil dem gerne i køleskabet natten over.

Så er chokolade-himlen ankommet!


Pssst… Du kan sagtens udelade karamelekstrakten – det vil ikke give den samme karamelsmag, men det gør på den anden side heller ikke cookiesene dårligere, tværtimod.

dsc_0006

PDF24    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *