
Den Store Bagedyst: Boller m. grillet citron & timian
Projekt: Den Store Bagedyst fortsætter (endelig!!).
Jeg tager stadigvæk udgangspunkt i den engelske version, så jeg vil hermed præsentere det tredje tema i sæson 2: Brød! Jeg sprang andet tema over, men det vil jeg gå i gang med hurtigst muligt. Jeg havde simpelthen bare mere lyst til brød end tærte 😉
Ligesom med den danske version (som jeg har været så fræk at kalde min “egen serie” efter) får deltagerne stillet 3 opgaver.
Den første udfordring er: signature.
Den anden udfordring er: technical.
Den tredje og sidste udfordring er: showstopper.
Første udfordring i temaet Brød: fri-form brød. Så et brød der ikke er bagt i en form – der lavede jeg Madbrød m. soltørrede tomater & italiensk fyld. Du kan finde opskriften her.
Igen vil jeg freestyle lidt og går derfor straks i gang med tredje og sidste udfordring: Showstopper – anden udfordring vil jeg selvfølgelig også snart lave. I showstopper skal der laves 12 krydrede og 12 søde boller.
I dag er det 12 krydrede boller – næste indlæg bliver med 12 søde. Mmmmm…
Boller m. grillet citron & timian, 12 boller
Grillede citroner og fyld
2 citroner – 1 cm tykke skiver
1 håndfuld frisk timian – stilke fjernet
Dej
25 g gær
6 dl lunt vand
1 spsk sukker
1 spsk salt
3 spsk olivenolie
130 g majsgryn
800 g hvedemel + lidt ekstra til æltning
Grillede citroner
Tænd ovnen på 200 grader.
Læg citronerne på en bageplade med bagepapir.
Bages i 15 minutter. Det øverste vil ikke se ud, som der rigtig er sket noget – men kødet vil være blevet dejlig blødt, og undersiden af citronskiverne vil være blevet grillet.
Stil til side og lad køle af.
Dej
Rør gæret ud i vandet i en stor skål. Rør derefter sukkeret i.
Når sukkeret er rørt ud, tilsættes majsgryn, 200 g hvedemel, salt og olivenolie. Sørg for først at tilføje salt, når melet er rørt ud.
Tilføj langsomt det resterende hvedemel.
Ælt dejen glat og blød.
Lad dejen hæve i 30 minutter.
Når dejen er færdighævet, æltes de grillede citroner og timian i dejen.
Det er kun citronkødet, der skal bruges – fjern kødet med en skarp kniv og læg det, sammen med timian, oven på midten af dejen. Fold dejen om sig selv, så dejen omgiver citron og timian.
Ælt dejen godt og grundigt. Sørg for at strække dejen godt og grundigt, så fyldet kan fordele sig.
Form dejen til 12 boller.
Kom bollerne på en bageplade med bagepapir og efterhæv i 30 minutter.
De sidste 10-15 minutter af hævetiden tændes for ovnen på 225 grader.
Pensl bollerne med lidt vand og bag dem midt i ovnen i ca. 20-25 minutter.
Pssst… Lidt frisk timian som pynt ovenpå bollerne er også rigtig lækkert.
Pssst… Det er selvfølgelig ikke en bakke smør, som er på billederne, men derimod Naturli’s nye Smørbar. Mums!

