image featured

Ditte

Categories Brød, Opskrifter, Sødt

Den Store Bagedyst: Boller m. abrikos & kokos

Så er vi kommet til de søde boller. Sidste indlæg lokkede jeg (eller prøvede jeg i hvert fald på) med, at næste (= dette) indlæg ville bringe nogle søde boller… og søde boller er det i hvert fald! Fyldt med smag, aroma, cremethed og lækker ristet kokos.

Perfekt start på weekenden eller hva?! Faktisk er det perfekte boller til hele weekenden… de bringer bare en rigtig dejlig stemning af sen forår eller sommer, og er det næsten ikke, hvad vi alle sammen går og længes efter for tiden?

Nå… nok skriveri fra mig, nu er det tid til boller!


Boller m. abrikos & kokos, 12 boller

12 g gær

2 dl plantemælk

1 dl kogende vand

1 spsk sukker

1 tsk salt

2 spsk neutral olie

40 g groft mel

ca. 375 g hvedemel

Fyld

150 g abrikoser – halveret

ca. 4 dl vand + ekstra

1 spsk sukker

50 g kokosmel


Bland det kogende vand og plantemælken sammen – det gør gerne gøre væsken lun. Rør derefter gæret i.

Rør sukker i og derefter det grove mel og 175 g af hvedemelet. Når melet er rørt godt ud, tilføjes salt og olie.

Rør det resterende hvedemel i lidt ad gangen.

Ælt dejen på bordet, til den er glat og blød.

Lad den hæve i 45 minutter.


Imens dejen hæver, kan du gå i gang med fyldet.

Giv abrikoser, vand og sukker et opkog i en lille gryde. Lad derefter abrikoserne simre ved lav varme, til det meste af væsken er væk.

Blend abrikoserne til de er helt cremede – men der må selvfølgelig godt være nogle større stykker, hvis du bedst kan lide det sådan 😉

Rist derefter kokosmelet på en pande, til det meste af kokosmelet er gyldent.

Stil begge dele til side.


De sidste 10-15 minutter af dejen hævetid, tændes ovnen til 200 grader.


Når dejen er færdighævet, æltes den kort og rulles derefter ud ligesom, hvis du skal lave kanelsnegle: rul dejen ud i en rektangel – dejen skal være omkring 1 cm høj.

Fordel først abrikoscremen oven på og derefter kokosmelet.

Rul dejen sammen til en rulle – skær 12 lige store snegle ud af rullen.

For at forme bollerne hives lidt i sneglen på langs, vrid den og saml de to ender og pres dem sammen, så bollen holder sin form. På den måde for den en “forvredet” bolle.

Fordel bollerne på en bageplade med bagepapir. Pensl med lidt plantemælk.

Bages midt i ovnen i 18-20 minutter.

Lad bollerne køle af og nyd så de lækre boller med snasket abrikoscreme og ristet kokos. Yum!


Pssst…
Du kan selvfølgelig også bare lave snegle ud af dejen i stedet for boller. Det er dig, som sætter målet 🙂


Jeg  fortsætter selvfølgelig med operation Den Store Bagedyst. Men jeg er blevet en smule træt af brød, og næste indlæg vil derfor ikke tage udgangspunkt i brød-temaets technical challenge.

Så hvad næste indlæg vil handle om er en overraskelse 😉 Kom tilbage onsdag i næste uge og find ud af det!

www.pdf24.org    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *