
Smørrebrød m. ærtespread
Jeg har aldrig været den store smørrebrødselsker eller -spiser, så hvis jeg skal være helt ærlig, så ved jeg ikke engang, om det her er smørrebrød. Det er alligevel også lige meget – vi har noget brød, lækker smørrelse og topping. Så længe det smager godt, så er vi alle sammen glade, ikke?
Det her smørrebrød har et lækkert tykt lag ærtespread, der giver en dejlig sødme og frisk smag. Det er toppet med kartoffel- og tomatskiver og for at give lidt ekstra, har jeg tilføjet finthakket syltet chili og en masse purløg.
Så skal der spises rugbrød!
Smørrebrød m. ærtespread & syltet chili
Ærtespread
2 dåser butter beans (kan erstattes med kikærter)
200 g grønne ærter – opvarmet, hvis de er frosne
3 fed hvidløg – presset
Saft fra ½-1 citron
3 spsk olivenolie
Salt og peber
Hvad du ellers har brug for pr. smørrebrød
1 skive rugbrød
3 skiver kogt kartoffel (ca. 1 kartoffel)
2 skiver tomat (ca. ½ tomat)
½-1 syltet chili – finthakket
Purløg – finthakket
Blend alle ingredienserne til ærtespreaden i en food processor. Det skal blendes til, at det er cremet, og der ikke er hele ærter – når du er nået dertil, vil spreaden være meget fin lysegrøn.
Smag til med salt og en masse peber. Du skal selvfølgelig stadigvæk kunne smage ærterne, men peberet må godt give et lille kick.
Skær så mange skiver rugbrød ud, du har brug for:
Smør et godt tykt lag ærtespread på brødet. Fordel kartoffelskiverne på og drys med lidt salt og peber. Arranger tomatskiverne ovenpå, drys det syltede chili og purløg over.
Så har du en fantastisk omgang smørrebrød, der både er grøn og mætter!

