Opskrifter,  Sundt,  Supper & Gryderetter

Græskarsuppe m. æble & umami-drys

Græskarsæsonen er endelig gået i gang! Siden juli har jeg haft seriøse tanker om, hvad jeg ville gøre med alle de græskar, jeg får købt de kommende måneder. Så det første, jeg selvfølgelig lavede, var græskarsuppe.

Græskarsuppe er måske ved at blive hvermandseje(?), og det er super – men med alle de græskarsupper jeg efterhånden har lavet og spist, så er jeg blevet en anelse træt af den typiske med kokosmælk. Så jeg har besluttet mig for at lave en græskarsuppe, der er en anelse asiatisk-inspireret på grund af krydderierne, men som samtidig beholder det nordiske præg med hjælp fra porre og æbler.


Umami-drysset er faktisk stjernen i den her ret. Jeg lærte at lave det, da jeg var i praktik i juni. Madmoren på stedet lavede det her fantastiske knas, og da jeg var så heldig at være med til at lave maden noget af tiden, så lærte jeg, hvordan det skal laves.

Det er så lækkert, at det nok er en god idé at lave ekstra!


Græskarsuppe m. æble & umami-drys

1 mellemstort græskar (hokaido/butternut/kabocha) – skrællet, i tern

2 madæbler – i tern

2 løg – i tern

6 fed hvidløg – presset

2 chili – finthakket

Ingefær, ca. 4 cm – finthakket

1 porre – i ringe

4 mellemstore kartofler – i tern

2 liter vand

1 dåse kokosmælk

Salt og peber

1 spsk soyasauce

Umami-drys

50 g solsikkekerner

1 spsk soyasauce

Purløg – fintakket

Kom alle ingredienserne til suppen i en 5 liters gryde. Hæld det kogende vand over og giv det et opkog. Skru ned og lad det simre.

Lad suppen simre i mindst 20 minutter – jo længere tid suppen simrer, jo mere smag vil den få.

Imens suppen simrer, kan du gå i gang med at lave umami-kernerne. Rist solsikkekernerne på en pande.

Når kernerne begynder at dufte og få farve, tilføjes soyasaucen – sluk straks for varmen og rør rundt i kernerne, til de begynder at føles tørre.

Kom dem på bagepapir/tallerken/andet så de kan køle af og blive dejligt sprøde.


Ja, så er det bare om at spise og nyde suppen.

Kom 1-2 spsk umami-drys på suppen og en god omgang purløg.


Pssst… det er virkelig lækkert med nogle avokadotern nede i suppen. Det giver en lækker cremet bid til den.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.